soL'un haberine göre, Çanakkale Eceabat'ta İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nün kontrolörlük hizmetleriyle yapılan "Öğrenci Konukevi"nin altından da TÜRGEV iddiaları çıktı.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, konuya ilişkin iddiaları gündeme getirdiği bir soru önergesini İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı'na iletti.

"İnşaatı devam eden 730 kişilik Öğrenci Konukevi, son dönemlerde moda olan bir işlemle anılmaktadır" diyen Erkek, "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonlarında ismi sıklıkla geçen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV), Türkiye’nin dört bir yanında, araziler ve öğrenci yurduna uygun yerler çeşitli kamu kurum, kuruluş ve yerel yönetim organlarınca üstelik çoğu kamu yararına aykırı biçimde ya ücretsiz ya da çok düşük bedellerle verilmektedir. Eceabat ilçemizde yapılacak bu 730 kişilik yurdun da TÜRGEV’e tahsisi konusunda işlemler yapıldığı ileri sürülmektedir" ifadelerini kullandı.

CHP'li Muharrem Erkek şu spruların yanıtlanasını talep etti:

Bahsi geçen öğrenci konukevinin inşaatına tam olarak ne zaman başlamıştır? Sözleşmeye göre bitiş tarihi ne zamandır?
İnşaat hangi aşamadadır? Zamanında bitirilemeyeceği iddiaları doğru mudur?
Konukevi, ne kadara mal olmuştur? Yapım bütçesine ek ödeme yapılmış mıdır?
Konukevi’nin TÜRGEV’e tahsisi konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?
Konukevi’nin TÜRGEV’e tahsisi konusunda çalışma yürütülmekteyse bu kiralama-kullanım hakkı mı yoksa tamamen devri noktasında mıdır? Tahsis ya da devir bedelsiz mi, bedel karşılığında ise ne kadar bedelle yapılacaktır?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr