İstanbul Gazi Mahallesi’nde 14 Nisan gecesi polisin açtığı ateş sonucu Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un yaşamını yitirdiği, Ramazan Altürk’ün ağır yaralandığı olaya ilişkin hazırlanan olay yeri tutanağında önemli detaylara yer verildi. Tutanağa göre, olay yerinde 6 ayrı silahtan çıkan 35 kovan ve 1 mermi çekirdeği bulundu. Polisin ateş açtığı araçta ise 26 adet mermi deliği tespit edildi. Polis tutanağında, ön koltukta oturan kişinin elinde uzun namlulu bir silah olduğu ve ateş ettiği ileri sürüldü. Ön koltuktaki gencin ise “Kucağımda saz vardı” dediği belirtildi.

Polis tutanağına göre, Gazi Kent Ormanı’nda çalışan bir güvenlik görevlisi Gazi Polis Merkezi’ni 14 Nisan’da arayarak, “Ormanda poşulu ve silahlı üç kişi var. Renault marka araç kullanıyorlar” şeklinde ihbarda bulundu. Bunun üzerine biri zırhlı olmak üzere iki araç ve dokuz polis, kent ormanı girişine gitti. Kısa bir süre sonra içinde, eğlenceden dönen beş gencin olduğu Peugeot marka araç polise yaklaştı. Polis tutanağında, ön koltukta oturan kişinin elinde uzun namlulu bir silah olduğu ve ateş ettiği ileri sürüldü. Ön koltuk oturan B.Y’nin ise “Kucağımda saz vardı” dediği tutanakta yer aldı. Araçta yapılan aramada silah da bulunmamıştı.

Polis araçlarında bulunan kamera kayıtları da inceleme heyeti tarafından alındı. Olay yeri inceleme tutanağında, olayın yaşandığı Gazi Kent Ormanı girişinde bulunan ve bozuk olduğu iddia edilen kameralara dair bilginin ve varsa olay gününe dair görüntülerin istenmesine karar verildi. Daha önce olay yerinde bulunan Gazi Polis Merkezi Çevik Kuvvet ve Özel Harekât Şube Müdürlüğünde görevli 9 polisin silahlarına Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından el konulurken, polislerin birkaç gün içerisinde ifadelerinin alınması bekleniyor.

‘O POLİSLER TUTUKLU YARGILANMALI’

Kerem ve Erkul’un avukatı Meral Hanbayat Yeşil, kendi açılarından durumun açık ve sabit olduğuru belirterek, “Çocuklarda polisin iddia ettiği gibi silah ya da karşı koyacak bir durum olmadığı açık. Tüm veriler polislerin öldürme saiki ile hareket ettiğini kanıtlamaktadır. Dolayısıyla polisler hakkında soruşturmanın kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs suçlaması açısından yürütülmesi gerekmekte. Buna uygun olarakta tutuklu yargılanmalarının sağlanması gerekir. Bir çok açıdan taleplerimiz kabul olmasına rağmen tutuklama konusunda bir gelişme olmadı. Bu anlamıyla biz takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr