Fransa'nın Lille kentinde yaşayan Türk vatandaşı Tuncel Perçin, arabasına aldığı kişilerin Suriye'ye savaşmak için gittikleri iddiası üzerine Fransız polisi tarafından 30 saat sorguya çekildi.

BFM TV Televizyonu'nun duyurduğu habere göre, Temmuz 2015 tarihinde tatilini geçirmek için gideceği Türkiye'ye kadar yol masraflarına katkısı olacak birini bulmak için bir "araç paylaşım" sitesine ilan veren Perçin, ilanına olumlu cevap veren bir aileyi İstanbul'a kadar getirdi.

Yanında getirdiği insanların "aile" oldukları için daha güvenilir olduklarını düşünen Tuncel Perçin, bu kişilerin Suriye'ye "cihat" yapmaya gittiğini, pazartesi günü Lille'deki evini basan polislerden öğrendi.

Ellerindeki ağır silah ve mühimmat ile Tuncel Perçin'in evini basan Paris anti-te rör polisi evdekileri gözaltına aldı. Terörle mücadele ekipleri tarafından 30 saat boyunca sorguya çekilen Tuncel Perçin daha sonra serbest bırakıldı.

Eylül ayından beri polisin cihatçı aileyi uzaktan kontrol edip gözlediğini öğrenen Türk vatandaşı Perçin, yerel basına evine giren polisleri önce hırsız zannetiğini, çocukları için çok korktuğunu açıkladı. Polis ile bugüne kadar hiç işinin olmadığını belirten Perçin herhangi bir sabıkasının olmadığını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr