Depolama alanı konusunda gerek hafıza kartı desteği sunmaması, gerekse hala 16 GB depolama alanı gibi konularda sıkça eleştirilen Apple, bu konuda önemli bir adım attı. Android cephesindeki üst seviye cihazların neredeyse tamamı artık 32 GB ve 64 GB depolama alanını baz model olarak sunarken Apple da bu furyaya eşlik etti.

Apple 32 GB depolama alanına geçiş yaptı!
Giderek gelişen kamera özellikleri, 4K video desteği ve artan uygulama boyutları sebebiyle iPhone kullanıcılarının 16 GB depolama alanıyla yetinmeye çalışması oldukça zor oluyordu. Çoğu kullanıcı bulut depolama çözümlerine mahkum oluyor, istediğim oyun ve uygulamaları rahatça kullanamıyordu. Apple bu soruna çözüm getirdi.
Dün akşam itibariyle artık iPhone ve iPad modellerinde başlangıç modeli 32 GB olarak sunulmaya başlandı. Yapılan değişiklik sadece yeni iPhone modellerini değil, iPhone 6s ve iPad ürünlerini de ilgilendiriyor.
iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air 2 ve iPad mini 4 cihazlarını satın almak isteyen kullanıcılar için baz model artık 32 GB olarak sunuluyor. Üstelik fiyatlarda bir artış yapılmadı. Hatta iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde 500 ile 1000 TL arasında ciddi bir indirim söz konusu. 16 GB depolama alanı ile satılan tek cihaz an itibariyle sadece iPhone SE modeli. Bu yenilikle birlikte 16 GB cihazlar artık üretilmeyecek.
Microsoft Yaz Okulu 2016 mezunlarını verdi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr