Touch ID arabirimi, her ne kadar teknoloji çevrelerinden övgü olsa da, ciddi sorunlara da gebe. Apple’ın resmi açıklamasına göre Error 53 kodlu bir hata, iOS güncellemesinden sonra iPhone 6 ve iPhone 6S kullanıcılarını çaresiz bırakıyor. Bazı cihazlar, yazılım güncellemesinden sonra kullanılmaz hale geliyor ve telefon sahipleri, eski işletim sistemini geri yüklemek zorunda kalıyor.
Ne var ki firma, hatayı resmen kabul etse de, topu başkalarına atma eğilimi gösteriyor. Şirkete göre, Touch ID sorunlarının müsebbibi üçüncü parti yazılım geliştiricileri. Amerikalı teknolojini devinin iddiasına göre, üçüncü parti yazılım geliştiricileri, “Parmak izinizi”, yetkisiz kişilere gönderiyor ve böylece kimlik hırsızlıkları meydana geliyor.


İngiltere’nin ünlü gazetesi The Guardian, Error 53 isimli hatanın da tanımını da yapmış. Basın-yayın organına göre, kişisel verileriniz ve parmak iziniz, kötü niyetli kişilerin eline geçebiliyor. Apple’ın kısmen doğrulamasını da dikkate alırsak, kullanıcıların iOS güncellemelerini geri alması gerekiyor.

Söz konusu hata pek de masum değil. Zira, ele geçirilen verilen kimlik hırsızlıkları, kredi kartı bilgilerinin çalınması, kullanıcıya özel bilgilerin yetkisiz kişilerin eline geçmesi anlamına geliyor.
Teknoloji dünyasındaki popüler soru şu: Bu güvenlik açığı sadece, iOS güncellemesinden sonra mı ortaya çıktı, yoksa öncü sürümlerde de benzer bir problem yaşanıyor muydu? Üretici firma, maalesef bu soruya doyurucu bir yanıt vermiyor.

Lego Marvel’s Avengers Ön İnceleme!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr