Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaşamını yitiren dünya ağır sıklet boks şampiyonu Muhammed Ali’nin (74) cenaze törenine katılmak için ABD’ye gidiyor. Muhammed Ali’nin aile sözcüsü, Erdoğan’ın törende konuşmak istediğini söyledi. Kentucky eyaletindeki cenaze töreninin dışında başka bir programı olup olmadığı ise henüz belli değil.

Boksun efsanevi ismi Muhammed Ali için anma ve cenaze töreni önümüzdeki perşembe, cuma günleri düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan da Muhammed Ali’nin son yolculuğuna uğurlanmasında bulunacak. Erdoğan, Muhammed Ali’nin doğup büyüdüğü Luisville’deki törene katılmak için yarın yola çıkacak.

Muhammed Ali’nin cenaze namazı ABD Müslüman toplumunun liderlerinden Zaid Şakir tarafından perşembe günü kıldırılacak. Cuma günü Ali’nin naaşı Lousville sokaklarında gezdirilerek tüm dünyadan gelen hayranlarıyla vedalaşacak.

Aile sözcüsü Bob Gunnell, ABD eski başkanı Bill Clinton ve komedyen Billy Crystal’ın konuşma yapacağı spor salonundaki törende Erdoğan’ın da konuşmak istediğini söyledi.

Erdoğan, Muhammed Ali’nin cuma gecesi hayatını kaybetmesinin ardından cumartesi günü Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajlarda şunları söylemişti:

“Dün ebediyete intikal eden Muhammed Ali, milyonların kalbini fethetmiş büyük bir sporcu ve güzel bir insandı. Muhammed Ali’nin yaşamı boyunca ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı verdiği özgürlük mücadelesi hiçbir zaman unutulmayacak. Azmi, cesareti, duruşu ve kararlılığıyla tüm insanlığa ilham kaynağı olan Muhammed Ali’ye Allah’tan rahmet diliyorum.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr