BBC Türkçe'de yer alan habere göre, İtalyan Il Messaggero gazetesine konuşan Tajani, "Türkiye (AB'ye) üyeliğe aday. Bu gerçekleşebilir mi?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Türkiye kilit önemde bir muhatap. Göçmenler konusunda yaptığımız anlaşma işe yarıyor. Ancak AB üyeliği adaylığına gelince, son zamanlarda yaptığı bazı tercihler büyük endişe yaratıyor. Başta da haber alma özgürlüğünün korunması konusu geliyor. Türkiye bir dost ülke ancak kurallarımıza saygı göstermeli."

"ABD'nin dostu olmak, boyunduruğu altında olmak anlamına gelmiyor"

Antonio Tajani, Avrupa'da popülist hareketlerin yükselişiyle ilgili olaraksa "Çözüm, bu partilere saldırmak değil. Bugüne kadar verilen yanıtlardan hoşnutsuz kalarak bu partilere oy veren yurttaşlara cevap vermektir" dedi.

ABD'de  Trump'ın politikalarına tepki olarak Avrupa'nın "bugüne kadar yapamadığı sıçrayışı" gerçekleştirmesinin mümkün olup olmadığı sorusuna yanıt verirken de Tajani, Trump'ın "Avrupa'da bir onur uyanışına neden olduğunu", "Bu sayede Avrupa'nın daha güvenilir ve daha yetkili olarak görülebileceğini" söyledi.

Tajani, "ABD'nin dostu olmak, boyunduruğu altında olmak anlamına gelmiyor" diye de ekledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr