2016-2017 Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt tarihleri AÖF resmi sitesinde duyuruldu.

Yaklaşık 1 milyon 400 bin öğrenciye açıköğretim sistemiyle yükseköğrenim sağlayan AÖF 17 lisans ve 34 önlisans programıyla bu sene de yeni öğrencileri bünyesine katacak.

AÖF KAYIT TARİHLERİ
AÖF üniversite yeni kayıt için internet başvuru ve kayıt tarihleri 25 Ağustos Perşembe günü başlıyor. 03 Eylül Cumartesi günü ise sona eriyor. AÖF internet başvurusu http://aof.anadolu.edu.tr adresinden yapılacaktır.

İnternetten başvuru yapmayan adaylar kayıt yaptıramaz. İnternetten başvuru yapmak kayıt için yeterli değildir.

03 Eylül 2016 tarihinden sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. Elektrik kesintisi, teknik arızalar veya İnternet hattınızın kesik olması vb. nedenlerle başvuru yapamama durumunda kalmamanız için başvurunuzu son günleri beklemeden yapınız. İnternetten başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.

Adaylar, İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu’nda açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak illerdeki AÖF bürolarına bizzat başvurarak kayıt yaptırabilirler.

İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu ile Öğrenci Kılavuzuna www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Kılavuzlar bağlantısından veya http://aof.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

MAZERETLİ KAYIT İŞLEMLERİ

Mazeretli Kayıt İşlemleri 03 Eylül 2016 Cumartesi günü mazeretli olanların kayıtları yapılacaktır.

Adaylar, 25 Ağustos - 02 Eylül 2016 tarihleri arasında illerde bulunan Açıköğretim Fakültesi bürolarına bizzat başvurarak kayıtlarını gerçekleştireceklerdir. Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 03 Eylül 2016 tarihinde bizzat veya yakınları aracılığıyla başvurarak kayıt yaptırabilirler.

03 Eylül 2016 tarihinden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.

Kayıt belgeleri eksik ise kayıt yapılmaz ve belgeleri tamamlamak üzere ek süre verilmez. Kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun kaydını yaptırmayan adaylar Fakülteye kayıt hakkını kaybederler ve herhangi bir hak iddia edemezler. Posta ile kayıt yapılmaz.

İnternet Başvuru ve Kayıt ile ilgili resmi çağrı bu ilanla yapılmaktadır.

Adaylar, ders transferi ve muafiyet işlemlerine ilişkin ayrıntılı bilgiye www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Duyurular bölümünden ulaşabilirler.

AÖF ikinci üniversite için kayıt tarihleri 31 Ağustos Çarşamba-09 Eylül Cuma tarihleri arasında yapılacak.

AÖF ek yerleştirme, dikey geçiş ve yatay geçiş işlemleri için kayıt tarihleri ise 19 Eylül Pazartesi- 24 Eylül Cumartesi tarihleri arası olarak duyuruldu.
Açıköğretim, iktisat ve işletme fakülteleri için kayıt yenileme ekle/sil tarihleri 26 Eylül Pazartesi-07 Ekim Cuma tarihleri arasında yapılacak.

KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan tüm aday öğrenciler, her öğretim yılı başında Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen katkı payını/öğrenim ücreti tutarını ödemesi hâlinde kesin kayıt için istenen belgeler ile birlikte ilgili birimin kayıt bürosuna başvurarak kayıt yaptırır.

Türk öğrenci adaylarının kayıtları için gerekli belgeler:

Lise diplomasının aslı,

Kimlik fotokopisi,

12 adet (4,5×6 cm) fotoğraf,

Öğrenci katkı payını/öğrenim ücretini ödemesine ilişkin banka dekontu,

Yabancı uyruklu öğrenci adaylarının kayıtları için gerekli belgeler:

Adayın programa yerleştirildiği Sınav Sonuç Belgesi,

Lise Diplomasının aslı,

Öğrenim vizesi alınmış pasaport,

12 adet (4,5×6 cm) fotoğraf,

Adayın katkı payını/öğrenim ücretini ödediğine ilişkin banka dekontu,

* Kayıt için gerekli belgeler her öğretim yılında duyurulmaktadır. Bu nedenle güncel duyuruların izlenmesi önerilmektedir.

SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017

2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr