Antalya'da şehir merkezindeki Kapalıyol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi’nde 24 Ocak ve Muratpaşa Camii bahçesinde 26 Ocak'ta çöp bidonlarında patlama meydana gelmişti. İlk patlamada iki kişi hafif şekilde yaralanırken, ikinci patlamada herhangi bir yaralanma olmamıştı.

Söz konusu olayların ardından fail ya da failleri yakalamak için çalışma başlatan Antalya polisi şüphelileri tespit ederek yakaladı.

Konuyla ilgili olarak Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "24 ve 26 Ocak 2016 tarihlerinde ilimiz Muratpaşa İlçesi Kapalı Yol ve Muratpaşa Camii bahçesinde meydana gelen patlama olaylarının faili ile kendisine yardım ve yataklık eden bir şüpheli, 28 Ocak 2016 günü suç malzemeleri ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. PKK/KCK terör örgütü adına eylem yaptıkları tespit edilen şüpheli şahıslar Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edileceklerdir." denildi.

Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan H.Ö. ve E.Ö, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Antalya'daki patlama işyeri güvenlik kamerasında

Antalya'daki patlamadan ilk görüntüler

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr