Olay, saat 21.00 sıralarında Şirinyalı Mahallesi Eski Lara Yolu'nda meydana geldi. Araçla falezlerin yanındaki boş araziye 1.5 aylık eşi Gizem Şolpan ile birlikte gelen Yavuzhan Geboloğlu, eşiyle belirlenemeyen nedenle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Gizem Şolpan, otomobilden inerek gitmek istedi. Bunun üzerine Yavuzhan Geboloğlu, görgü tanıklarının iddiasına göre Şolpan'ı sürükleyerek araca bindirdi. Daha sonra direksiyona geçen Geboloğlu, 07 DDA 03 plakalı otomobili hızla falezlerden denize doğru sürdü. Yaklaşık 50 metre yüksekten düşen otomobil, kayalıklara çarptıktan sonra denize gömüldü.

FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİLER

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Aracın bulunduğu noktaya ulaşamayan ekipler, deniz polisi ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'ndan yardım istedi. Denizden botla olay yerine ulaşan ekipler, Şolpal ve Gebeloğlu’nun yaşamını yitirdiğini tespit etti. Gizem Şolpal’ın cenazesini araçtan çıkaran polis ekipleri, bota alarak Kaleiçi Yat Limanı’na getirdi. Buradaki incelemeden sonra Şolpal’ın cesedi Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Kurtarma ekipleri daha sonra yeniden olay yerine gelerek Yavuzhan Gebeloğlu’nun cesedini çıkarmaya çalıştı, ancak başarılı olmadı. Bunun üzerine araç vinç yardımıyla kayalıklardan alınarak yola çıkarıldı. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan ceset, morga gönderildi.

BABANIN İKİNCİ EVLAT ACISI

Yavuzhan Geboloğlu'nun, MHP Kepez İlçe eski başkanı Fatih Geboloğlu'nun oğlu olduğu, eski başkanın 14 ay önce de diğer oğlu 24 yaşındaki Asilcan Geboloğlu'nu kaybettiği öğrenildi. Asilcan Gebeloğlu'nun, 7 Haziran seçimlerinin olduğu gün kalp krizi sonucu evinde yaşamını yitirdiği kaydedildi.

'DÜĞÜNLERİNİ YAPACAKTIK'

Cenazeleri almaya gelen baba Fatih Geboloğlu, Adli Tıp Morgu önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Acılı baba, “Bilmediğimiz nedenle denize atlamışlar. Dün ikisiyle de beraberdik. Önemli bir şey de yoktu. Aralarında bir şey yoktu" dedi. Oğlunun gelinini saçından çekerek zorla arabaya bindirdiği yönündeki iddiaları yalanlayan Fatih Geboloğlu, “Yok ya öyle bir şey yok. Çocuklar birbirlerini seven insanlardı. Yakında düğünlerini yapacaktık. Ama olmadı. Bir yılda iki acıyı yaşadık. Dayanacak gücüm yok artık" dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: ARACI DENİZE SÜRDÜ

Olayı gören Ömer Dönbay ise polisteki ifadesinde, Yavuzhan Geboloğlu'nun araçtan inen Gizem Şolpan'ı saçından tutarak araca bindirdiğini ve ardından otomobili falezlerden denize sürdüğünü söylemişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr