Düdenpark'taki Kedi Evi'nde toplanan hayvanseverler, 16 Eylül tarihinde başlayan kedi ölümlerinde ihmali olduğunu düşündükleri Büyükşehir Belediyesi, Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Orman Su İşleri İl Müdürlüğü'ne tepki gösterdi. Antalya Dayanışma Grubu adına konuşan Tuğba Acar, onlarca kedinin vahşice katledildiğini belirterek, toplumun en zayıf halkası olan hayvanla başlayan şiddet olaylarının, çocuk istismarı, yaşlı, kadın diye devam ettiğini belirtti.

Hayvana şiddet vakalarının tüm kurumlarca önemle değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Tuğba Acar, şöyle konuştu:

"Düdenpark ve Muratpaşa ilçesinde şu anda elini kolunu sallayarak gezen bu seri katil ya da katiller, toplum için de büyük tehdit. Konunun önemine değinmemize rağmen, bu parkta güvenlik önlemlerini tamamen bırakmış olan Büyükşehir Belediyesi, günde yüzlerce turistin gezdiği bu parkta emniyet önlemlerini almayan emniyet müdürlüğü, hayvanlar tecavüze uğrayıp, işkence edilip yok edilmesine rağmen hiçbir çalışma yapmayan Orman Su İşleri İl Müdürlüğü'nün görev ihmalinde bulunduğunu düşünüyoruz."

SORUŞTURMA AÇILMASINI TALEP EDİYORUZ

Belediyeye ait halka açık yerlerde güvenlik ve düzeni sağlamakla yükümlü olan Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün görev ihmalinde bulunduğunu düşündüklerini sözlerine ekleyen Tuğba Acar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Belediye Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan, belediyenin bu olaylardaki görev ihmalinin soruşturulmasını istiyoruz. Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü hakkında da güvenlik zafiyetine sebep olması nedeniyle soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Düdenpark'ın halka açık bir yer olarak çocuklarımızı ve hayvanlarımızı gezdirebildiğimiz güvenli bir yer haline getirilmesini istiyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr