Döşemealtı İlçesi Yeşilbayır Mahallesi'nde eski belediye önünde saat 14.30 sıralarında bir araya gelen, aralarında çeşitli siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu 30 kişi, yabancı uyruklu kişilerin geri gönderme merkezi olarak kullanılacağı ileri sürülen merkezin yapılmasını istemediklerini belirtti. Grup adına söz alan emekli öğretmen Nihal Özden, Döşemealtı'nın kendine has tarihi dokusu olduğunu belirterek, "Adı kamp da olsa geri gönderme merkezi de olsa biz buna karşıyız. Yeşilbayır ve Altınkale sakinleri olarak bu merkezi buraya istemiyoruz. Bu diretmeye karşıyız. Direnmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Özden, geri gönderme merkezi yapıldığı takdirde beraberinde sorunları da yanında getireceğini, çeşitli olayların artacağını ifade etti.

VALİLİK: İHTİYAÇTAN YAPILACAK

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada ise 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'na göre idari gözetim altına alınan yabancıların geçici süre barındırıldıkları, kontrol altında tutuldukları ve kısa sürede sınır dışı işlemlerinin yürütüldüğü Muratpaşa ilçesi Yenigün Mahallesi'ndeki geri döndürme merkezinin ihtiyacı karşılayamadığı belirtildi. Açıklamada, bu nedenle Döşemealtı ilçesi Altınkale Mahallesi'nde yeni bir geri döndürme merkezinin yapımına başlandığı kaydedildi.

Geri döndürme merkezlerinin birçok ilde bulunduğuna dikkati çekilen açıklamada, bu merkezlerde yabancı uyruklu kişilerin, sınır dışı işlemlerinin tamamlanıncaya kadar gözetim altında tutulduğu ve bu süre zarfında dışarıya bırakılmadığı vurgulandı. Açıklamada, Suriyeliler için kamp yapılması gibi bir durumun söz konusu olmadığı ve bu yöndeki haberlerin gerçek dışı olduğunun altı çizildi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr