Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'FETÖ/PDY' soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince Antalya merkezli olmak üzere İzmir, İstanbul, Sakarya, Mersin, Muş ve Şanlıurfa'nın da bulunduğu 7 ilde geçen pazartesi günü eşzamanlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında Antalya'da aralarında vakıf ve dershane yöneticileri ile iş adamlarının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı süresi devam ederken 3 kişinin daha gözaltına alınmasıyla toplam şüpheli sayısı 23 oldu. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra dün sabah erken saatlerde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliye sevk edildi. Aranan şüphelilerden Osman S. de dün adliyeye gelerek teslim oldu. İfade işlemleri tamamlanan 24 şüpheli savcılıkça, 'terör örgütü üyeliği', 'FETÖ/PDY kapsamında faaliyetlerde bulunmak' ve 'evrakta sahtecilik' suçlamalarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

17 KİŞİ TUTUKLANDI

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden İbrahim D., Mehmet Menderes K., Yavuz K., Ramazan K., Abdi D., Ahmet S., Celil D., Cevdettin S., Cezmi A., Hüseyin B., İsmail Ş., Mustafa K., Ramazan A., Ramazan Ö., Şeref Ü., Tacettin K. ve Turhan N. tutuklanırken, Hüseyin K., Salih K., Mustafa A., Osman S., Halil E., Mustafa Ö. ve Orhan Ö., adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Cemaatin 'Antalya bölge imamı' olduğu iddia edilen avukat Hasan Tarık Ş. ile birlikte 20 şüphelinin aranmasına devam ediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr