Türkiye'nin büyük bölümünde soğuk hava etkili olurken, Demre'de güneş yüzünü gösterdi. Turistik ilçeye Rusya, Kırım ve Ukrayna'dan gelen tatilciler, güneşli havayı fırsat bilip günübirlik tur tekneleriyle Çayağzı Limanı'ndan Kekova turuna çıktı. Batık Kent ve Simena Antik Kenti'ni gezen tatilciler, daha sonra Gökkaya Koyu'nda yüzme molası verdi. Hava sıcaklığının 20, deniz suyu sıcaklığının 22 derece kaydedildiği ilçede tatilciler kendilerini Akdeniz'in mavi sularına attı. Bazı tatilciler uzun süre yüzerken bazıları da teknede güneşlendi. 

Rusya'nın Sibirya bölgesinden gelen Alexadder Tunik, "Rusya'da hava sıcaklığı gündüzleri bile eksi 36 derece. Aralıkta yüzmeyi hayal bile edemezsiniz. Bu mevsimde burada yüzmek harika bir duygu. Deniz çok güzel. Tatilimin en güzel anısı oldu" dedi.

Rusya'dan gelen Alexsandra Yakovleva da "Aralıkta yüzmek benim için inanılmaz bir anı. Çok mutluyum. Burası harika bir yer" diye konuştu.

Kırım'dan gelen Alexsandra Bali ise ilk kez Türkiye'yi ziyaret ettiğini söyledi. Kekova'yı çok beğendiğini anlatan Bali, "Deniz ve hava çok güzel. Bu mevsimde denize girmek bambaşka bir duygu" diye konuştu.  Kaynak: Cumhuriyet.com.tr