Merkez Toroslar İlçesi Arpaçsakarlar Mahallesi'nde oturan 3 çocuk sahibi Fethi ve Ayla Korkmaz çiftinden haber alamayan yakınları, geçen yıl 6 Aralık pazar günü öğle saatlerinde eve gitti. İçeriden televizyonun sesini duyan yakınları, çatıdaki merdivenden eve girdiklerinde Fethi Korkmaz ve Ayla Korkmaz'ın cesetleriyle karşılaştı.

İhbar üzerine gelen polis, detaylı incelemede evin kapılarında herhangi bir zorlama olmadığını, çiftin ziynet eşyalarının çalındığını belirledi. Bunun üzerine cinayetin Fethi ve Ayla Korkmaz'ı tanıyan bir kişi tarafından işlenmiş olabileceğini değerlendiren ekipler, çiftin Muğla'nın Milas Devlet Hastanesi'nde görev yapan evli 2 çocuk annesi hemşire kızları Seher Dadak'ın cinayetten 5 gün önce Mersin'e geldiğini, cumartesi günü de Milas'a döndüğünü saptadı. Dadak, cenaze için Mersin'e gelince gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden ve cinayetten sonra evde bulunan altınları da aldığını söyleyen Dadak tutuklandı.

İNTR ETMEK İSTEDİ
Mersin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme ve yağma' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hakkında dava açılan Seher Dadak, kaldığı Karataş Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda intihar etmek istedi. Bu nedenle 22 Nisan'daki duruşmaya katılamazken, mahkeme heyeti de davayı erteledi.

"İSTEYEREK ÖLDÜRMEDİM"
Seher Dadak, bugün karar duruşmasına çıktı. Mahkeme salonuna gözyaşları içerisinde giren Dadak'ın avukatı, müvekkilinin kendisine ait birikimleri almak istediği için 'Yağma' suçlamasının doğru olmadığını savunarak, ağır tahrik indirimlerinin uygulanması talebinde bulundu. Savcı mütalaasında ise sanığın 'Kasten öldürme' ve 'Yağma' suçlarından ikişer kez cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmada son sözü sorulan Seher Dadak, gözyaşları içinde anne ve babasını çok sevdiğini belirterek, "Çok vicdan azabı çekiyorum. İsteyerek öldürmedim. Ben kimseyi öldüremem. Onlar yaşasaydı beni kurtarırdı. Onlar da benim böyle bir şey yapmayacağımı söylerdi. Çok pişmanım" diye savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, Seher Dadak'ı 'Kasten öldürme' suçundan 2 kez müebbet, 'Yağma' suçundan ise 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Aldığı ceza karşısında şoke olan genç kadın, jandarmalar arasında ağlayarak salondan çıktı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr