Olay, geçen yıl temmuz ayında saat 03.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Abdülaziz Mahallesi Yıldırım Sokak'ta meydana geldi. 4 çocuk annesi Aysel Demirci, telefonla konuştuğu kızına, oğlu İbrahim Demirci'nin şizofreni tedavisi için ''İbrahim'i yeniden hastaneye yatıralım tedavi olsun'' dedi.

Annesinin konuşmalarını duyan İbrahim Demirci de tepki gösterip tartıştı ve bıçakla annesinin boğazını kesti. Yaşlı kadın kanlar içinde yere yığılırken, İbrahim Demirci de evden ayrıldı. Evdeki gürültüyü duyan komşuları polise ve sağlık görevlilerine haber verdi. Eve gelen polis ve sağlık görevlileri yaşlı kadının öldüğünü belirledi. Kaçan İbrahim Demirci de evin yakınlarında polis tarafından yakalandı.

 

 

 

''HASTANEDE YATACAĞIMA, HAPİSHANEDE YATARIM''

Annesinin boğazını keserek öldüren İbrahim Demirci'nin polisteki ilk ifadesinde, ''Hastanede yatacağıma hapishanede yatarım'' diyerek annesinin boğazını bıçakla kestiğini söyledi öğrenildi. Demirci sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

'CEZAİ EHLİYETİ TAM' RAPORU

Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan tutuklu yargılanan İbrahim Demirci, son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu 4’üncü İhtisas Dairesi'nin İbrahim Demirci'nin 'akıl ve ruh sağlığı' hakkında 'cezai ehliyeti tam' raporu verdiği belirtildi.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, İbrahim Demirci'ye önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkemedeki iyi halini gözönünde bulundurarak indirim uygulayan heyet, Demirci’yi ömür boyu hapse mahkum etti. İbrahim Demirci ise son sözü sorulduğunda, ''Normal de öldürmezdim, ama aklıma gelmeyecek şey yaptım'' dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr