18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle bugün Çanakkale’de iki tören düzenlenecek. Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temel atma törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katılacak. Törenin sloganı, “Daha güçlü Türkiye’nin temelleri Çanakkale’de atılıyor” olacak. Erdoğan ve Yıldırım, referandum kampanyası içinde hazırlanan Şehitler Günü törenlerinde anayasa değişikliği için ‘evet’ isteyecek.

18 Mart Şehitleri Anma Günü, bu yıl siyasi şovlara sahne olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temel atma törenine katılacak. İkili ayrıca Şehitler Abidesi töreninde de konuşacak. Törende Kuranıkerim Tilaveti okunacak. Şehitlik defteri imzalanacak, şehitliklere karanfil bırakılacak. Ayrıca 15 Temmuz sergisi gezilecek. Törenler için Çanakkale caddeleri Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katılacağı törenleri duyuran afişlerle süslendi. Afişlerde, köprü temel atma töreni için “Daha güçlü Türkiye’nin temelleri Çanakkale’de atılıyor” ifadeleri yazıldı. Bir başka afişte ise köprü ve şehitliğin fotoğraflarının iki yanında Atatürk ve Erdoğan’ın fotoğraflarının yerleştirildiği görüldü.

Fener Alayı 19 Mart’ta

Çanakkale Belediyesi her yıl olduğu gibi Deniz Zaferi’nin 102. yılında da çeşitli etkinliklere imza atacak. 18 Mart günü gerçekleştirilecek olan programların yoğunluğu nedeni ile valilik tarafından 18 Mart’ta yapılmasına izin verilmeyen fener alayı, 19 Mart Pazar günü saat 19.30’da yapılacak. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak olan fener alayının hemen ardından saat 20.30’da Yat Limanında havai fişek gösterisi gerçekleşecek. Zaferin 102. yıldönümü etkinlikleri kapsamında yine 19 Mart Pazar günü saat 21.00’de ise Cumhuriyet Meydanı’nda Funda Arar sahne alacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr