Ankara'da 7 Haziran seçimleri sonrasında AKP'nin oyları düşmüş, Erdoğan'ın seçim öncesi söylediği "400'ü verin bu iş huzur içinde çözülsün" sözleri çok tartışılmıştı. 1 Kasım seçimlerine günler kala 10 Ekim 2015'te Ankara'da Barış Mitingi'ndeki patlamada 102 kişi yaşamını yitirmiş 246 kişi yaralanmıştı.



Bu gelişme sonrasında ardı ardına gelen şehitler ve kaos ülkenin peşini bırakmamış, AKP 1 Kasım seçimlerinde yeniden tek başına iktidara gelmişti. 102 kişinin yaşamını yitirmesinden sonra seçim anketleri 'Havuz Medyası' olarak adladırılan gazetelerin sayfalarını ve internet sitelerini süslemişti. Öyle ki bazı hükümet yetkilileri patlamanın AKP'nin oyunu yükselttiğini ima eden açıklamalarda bulunmuştu.

Ankara'da dün meydana gelen hain saldırıdan sonrasında yine Havuz Medyası'nın manşetlerini seçim anketleri süslemeye başladı.

Hükümete ve Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Akşam Gazetesi internet sitesinden MAK Danışmanlığın seçim anketini yayınladı.

Millet Gazetesi de Başkanlık anketini yayınlayarak halkın yüzde 55 başkanlığa evet dediği anketi yayınladı...

İŞTE HAKKI KURBAN İMZASI İLE YAYINLANAN SEÇİM ANKETİ HABERİ

MAK Danışmanlığın 7 - 12 Mart tarihleri arasında 30 büyükşehir, 25 il ve 163 ilçede 5500 kişi ile yüz yüze görüşerek gerçekleştirdiği "Türkiye Gündemi" başlıklı kamuoyu araştırmasının sonuçları şöyle: 

AK PARTİ REKORA KOŞUYOR 

"Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna, katılımcıların yüzde 52'si "AK Parti" yanıtı verdi. Kararsızlar dağıtıldığında, yüzde 54.6 olarak gerçekleşti. Kararsızlar dağıtıldığında MHP yüzde 9.97, HDP yüzde 9.45'lik oranlarla barajın altında görünüyor. CHP'nin oy oranı ise kararsızlar dağıtıldığında yüzde 22.15 olarak gerçekleşti. 

HALKIN BİLGİSİ AZ

"Başkanlık sistemi hakkında bilgi sahibi misiniz?" sorusuna evet yanıtı verenlerin oranı yüzde 43'te kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesiyle katılımcılara yöneltilen, "Türk tipi başkanlık sistemi referanduma sunulursa onaylar mısınız?" sorusuna ise yüzde 56 oranında "evet" yanıtı verildi. Kararsızlar dağıtıldığında bu oran yüzde 60'ın üzerine çıktı.

Paralel yapıya mücadeleye onay 

Araştırmada yer alan "paralel devlet yapısına yönelik operasyonları destekliyor musunuz?" sorusuna "evet" cevabı verenlerin oranı yüzde 65 olarak gerçekleşti. 

AYM KARARININ ARDINDAN

AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül kararının ardından gerçekleştirilen araştırmada, "Türkiye'deki herhangi bir mahkemede adil yargılanacağınıza inanıyor musunuz?" sorusu da yöneltildi. Bu soruya katılımcıların sadece yüzde 16'sı "evet" yanıtı verdi. Katılımcıların yüzde 11'inin kararsız kaldığı soruya "adil yargılanacağıma inanmıyorum" yanıtı verelreni oranı ise yüzde 73 olarak gerçekleşti. 

Dokunulmazlıklar kaldırılsın 

Katılımcılara yöneltilen "vatana ihanet, terör, teröre destek ve yolsuzluk suçlamasıyla fezleke düzenlenen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını onaylıyor musunuz?" sorusuna, yüzde 88 oranında "evet" cevabı verildi.

MİLLET GAZETESİ'NİN ANKET HABERİ

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr