Türk-İş, DİSK, KESK ve TMMOB'ne bağlı odaların Ankara şubeleri ile Ankara Tabip Odası, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ta Kolej meydanında bir miting gerçekleştirecek. Tertip komitesi tarafından yapılan açıklamada, emekçilere yönelik en ağır saldırıların yapıldığı, baskı ve şiddet politikalarının arttığı bir dönemde Ankara'da ortak ve güçlü bir 1 Mayıs kutlamanın önemi vurgulandı.

Ankara'da yapılacak 1 Mayıs kutlamasının programı Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan basın toplantısıyla duyuruldu. Türk-İş, KESK, DİSK, TMMOB ve ATO'nun bu yıl da birlikte düzenleyeceği 1 Mayıs mitingi Kolej Meydanı'nda yapılacak.

Basın toplantısında konuşan 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz, Ankara’da 10 Ekim ve sonrasında yaşanan patlamalar gerekçesiyle emekçilere alanların yasaklandığını belirterek, bu kapsamda Sıhhiye Meydanı için yaptıkları başvurunun da reddedildiğini söyledi. Bu yılki 1 Mayıs kutlamaları kapsamında bir hafta boyunca işyerleri ve mahallelerde etkinlikler yapılacağı belirten Yılmaz, işçi havalarında ve semtlerde paneller, yürüyüşler yapılacağı açıklandı. Yılmaz, 1 Mayıs günü de işçi ve emekçilerin saat 13.00 Kolej Meydanı'nda toplanacağını duyurdu. (EVRENSEL)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr