Ankara Emniyet MüdürlüğÜ ise güvenlik önlemleri kapsamında AVM'lerde de polis görevlendirdi.

Ankara Kızılay'da 13 Mart Pazar günü düzenlenen bombalı saldırının ardından toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), kritik kamu binalarının etrafındaki cadde ve sokaklarda trafik akışına ilişkin yeni düzenleme yaptı.

Buna göre, Milli Müdafa, Yahya Galip ve Vekaletler caddeleri, EGO otobüsleri, minibüsler ve bu caddelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ait servis araçları haricindeki taşıtların geçişine kapatıldı.

Yahya Galip ve Kumrular caddeleri arasında kalan 93. ve 94. sokaklar araç trafiğine tamamen kapatılırken, Kumrular Caddesi'nin Milli Müdafa Caddesi ile Şehit Adem Yavuz Sokak arasındaki bölümüne ise bölgedeki ticari işletmelere ait araçlar 23.00-06.00 saatlerinde girebilecek.

UKOME, Kumrular girişindeki taksi durağının kaldırılarak, Şehit Adam Sokak kesişiminden sonraki bölüme taşınmasına ve söz konusu bölgelerdeki kamu kurumlarına ait hizmet ve servis araçlarına tanıtım kartı verilmesini kararlaştırdı.

Öte yandan, İnönü Bulvarı'nın Akay ile Genelkurmay kavşakları arasında kalan bölümü (İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı önü), beton bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı. Atatürk Bulvarı'ndan İnönü Bulvarı'na dönecek sürücülerin Akay Köprüsü'nün altını kullanmaları gerekiyor.

AVM'LERDE POLİS GÖREV ALACAK

Ankara Emniyet Müdürlüğü, güvenlik önlemleri kapsamında AVM'lerde polis görevlendirdi.

Alınan bilgiye göre, kent genelindeki 36 AVM'nin emniyetinde özel güvenlik personeliyle polisler de görev yapacak.

Emniyet personeli, araç ve vatandaşların AVM'lere girerken kontrolüne refakat edecek, şüphelilere anında müdahalede bulunacak.

Özellikle yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla görevlendirilen polisler, her akşam otoparkta bırakılan araçları tek tek kontrol edecek. Uzun süre alınmayan araçlar, güvenlik gerekçesiyle çekilecek.

AVM'lerin güvenliğinden sorumlu polisler, her akşam düzenli olarak üstlerine yaptıkları denetimlere ilişkin bilgi verecek.

Emniyet yetkilileri, vatandaşlardan son dönemde sosyal medyadaki provokasyonlara itibar etmemelerini, kentin güvenliği için polislerin gece ve gündüz görevlerinin başında olduğunu belirtti.

Milliyet

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr