Türkiye 15 Temmuz 2016 gecesi kanlı bir darbe girişime sahne oldu. Sokakları savaş alanına çeviren darbe girişimi sonrasında, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde büyük bir operasyon başlatıldı. Operasyon bugün, öne Emniyet Teşkilatı'na ardından da İçişleri Bakanlığı'na sıçradı.

Hürriyet gazetesinden Mehmet Can Toptaş'ın haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde dün gece harekete geçildi. Türkiye genelinde rütbelilerin de içinde bulunduğu 7 bin 850 personel için 'açığa alma' talimatı verildi. Talimatta hangi ilde hangi personelin alınacağının listesi de, illere gönderildi. Gece boyunca emniyet binalarına çağrılan polislerin, silahları alınıp, kimliklerine el konuldu. Bu personeller hakkında adli işlemin ise daha sonra yapacağı bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA BÜYÜK OPERASYON

Habertürk'ün son dakika haberine göre TSK ile başlayıp emniyet ile devam eden operasyonlar İçişleri Bakanlığı'na sıçradı. Bakanlık bünyesinde 8 bin 777 personel görevden uzaklaştırıldı.

ASKERE OPERASYONDA 103 GÖZALTI

Darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde büyük operasyonlar başladı. Bu operasyonlar kapsamında 18 Temmuz 2016 saat 10.45 itibariyle 103 general ve amiral gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerden, 41'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

İKİNCİ ORDU KOMUTANI GÖZALTINDA

OPERASYONUN YARGI AYAĞI: 2 BİN 745 GÖZALTI KARARI

Darbe girişimiyle ilgili olarak yüksek yargıda başlatılan operasyonda ise 140 Yargıtay, 48 Danıştay, 5 HSYK üyesi gözaltına alındı. Operasyonun yargı kolunda 2 bin 745 gözaltı kararı bulunurken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Şu anda temizlik devam ediyor. 6 bin civarında gözaltı var. 6 bini de geçecektir. Bunlarla ilgili adli süreç devam edecektir" demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr