Beşiktaş Kartal Heykeli Meydanı'nda saat 18.00'de yaklaşık 200 kişilik grup toplandı. Ellerinde pankart ve dövizler bulunan grup, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Çarşıdan geçerek Barbaros Bulvarı'na kadar gelen grubun basın açıklamasına polis izin vermedi. Polis grubun arasına girerek müdahalede bulundu. 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan protestocuların çevik kuvvet polis aracına bindirildikleri görüldü.

Kadıköy'de polis müdahalesi: Gözaltılar var

Kadıköy Khalkedon meydanında Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek için yapılmak istenen açlık grevi eylemine polis müdahale etti.

Polis açılan çadırı ve dövizleri dağıttı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Oağanüstü hâl (OHAL) uygulaması kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'nın 73'üncü gününe giren açlık grevine destek amacıyla İstanbul'un Kadıköy ilçesinde başlatılan nöbete polis müdahale etti. 

Yüksel Caddesi'nde müdahale

Kızılay Yüksel Caddesi'nde açlık grevi yaparken gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek için eylem yapan gruba polis müdahale etti. Olayda 6 kişi gözaltına alındı.

İzmit'te oturma eylemi

KESK Kocaeli Şubeler Platformu üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan ihraç edilmeleri nedeniyle açlık grevinde bulundukları sırada gözaltına alınan ve haklarında soruşturma başlatılarak adliyeye sevk edilen Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'ya destek vermek için İzmit Sabri Yalım Parkı'nda bir araya geldi. Sendika üyeleri 'Karanlığa teslim olmayacağız', 'Adalet talebi tutuklanamaz' sloganları attı, 'OHAL kaldırılsın, hiç kimsenin yaşam hakkı elinden alınmasın'  pankartI açtı. Sendika üyeleri açlık grevindeki eğitimciler için oturma eylemi yaptı.

Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan yaptığı açıklamada, "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevinin en kritik aşamasındayken tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilmişlerdir. Üyelerimiz ve kamuoyu iki akademisyenin sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmektedirler. Onların iradelerini yok sayabilecek, karşılaşabilecekleri her türlü olumsuz duruma dair hükümeti ve yetkilileri uyarıyor, Eğitim-Sen'in süreci yakından takip edeceğinin bilinmesini istiyoruz. İş, emek mücadelesi ve adalet talebi tutuklanamaz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr