Ankara Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Mehmet Birey‘in, 1996‘da girdiği doçentlik sınavında jüri üyesi hocaları tehdit ettiği ortaya çıktı. Söylenenlere göre Birey, 1980 öncesinde, okuduğu Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampusunda da bir öğrenciyi silahla vurmuş, bu nedenle olay sonrasında ‘Biri‘ olan soyadını ‘Birey‘ olarak değiştirmiş.

Redaktif.com'un haberine göre; Malum, 12 Temmuz‘da 21 üniversitede rektörlük seçimi yapılacak. Ankara Üniversitesi de bunlardan biri. Rektör adayları arasında acayip bir isim dikkati çekiyor: Mehmet Birey…

Birey‘in ‘akademik‘ hayatı Hacettepe Beytepe kampusunda başlamış. Söylenene göre, bir öğrenciyi silahla vurmuş. Daha sonra ‘kariyer planı‘nı etkilememesi bakımından ‘Biri‘ olan soyadını ‘Birey‘ yapmış. Kardeşi Hasan Bey hâlâ ‘Biri‘ soyadını taşıyor. Ankara‘daki Koru Hastaneleri‘nin sahibi.

Mehmet Biri ya da Birey, şimdi Ankara Üniversitesi‘ne rektör olmak istiyor. Lakin parlak tehdit ve yaralama kariyerine rağmen, ‘akademik‘ hayatı biraz problemli. Akademik basamakları tırmanırken, 1996‘da ikinci kez girdiği doçentlik sınavında yine kalınca jüri üyelerini tehdit etmiş. Öncesini, sonrasını bilemiyoruz ama bu tehdidin belgelerini burada yayınlıyoruz. Jüri üyesi profesörlerin tuttuğu tutanağa göre, “Ben bu işe hayatımı koydum” diye bağırıp hocaları tehdit etmiş, kaldığı doçentlik sınavından geçirilmesini istemiş. Jüri, sınav sonunda tehditleri tutanakla tespit etmiş, Mehmet Birey polis zoruyla sınav yerinden çıkarılmış ve ardından jüride yer alanProf. Dr. Sevim Akyüz, Birey hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.

TEHDİDİN BELGELERİ VE HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr