Ankara'da 28 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısı için başlatılan soruşturma devam ediyor. Resmi kaynaklar, saldırının YPG tarafından yapıldığını savunurken, intihar saldırısını dün akşam TAK isimli örgüt üstlendi.

Habertürk Gazetesi'nde ise patlamaya ilişkin yeni detaylara yer veren bir haber yayınladı. Fevzi Çakır ve Cemal Doğan imzalı haberde, bomba yüklü aracın, patlama sırasında havaya fırladığı, ilk patlama noktasından 50 metre ileride bulunan bir generalin makam aracına çarparak durduğu ifade edildi.

BALGAT'TA PLAKA DEĞİŞTİRİLMİŞ

İnfilak ettirilen araca bombanın Diyarbakır'da yerleştirildiği ifade edilen haberde, söz konusu aracın Ankara Balgat'ta plaka değiştirdiği ifade edildi. Araca takılan '06 FB xxxx' plakanın bir mühendisin aracına ait olduğu, bu aracın bir ay önce galeriye satıldığı ortaya çıktı. İlanı internetten gören teröristlerin, aynı marka ve model aracın plakasını kopyaladığı belirlendi.

21 GÖZALTI VAR

Ankara'yı kana bulayan saldırının ardından Ankara, Adana, Bolu, Tekirdağ, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Diyarbakır, Sakarya ve Düzce'de operasyonlar düzenlendi. Operasyon kapsamında 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında saldırıyı planlayan ve daha önce patlamanın gerçekleştiği Merasim Sokak'ta keşif yapan K.O isimli şahıs ve aracı hırsızlık çetesinden satın alıp bu isimlere teslim eden M.A ile bomba düzeneği temin eden A.K.'nin de bulunduğu ifade edildi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA ANKARA TURU

Adana ’da yurtdışına kaçmak üzereyken yakalan K.O.’nun, saldırıyı sabah saatlerinde yapmayı planladığı ortaya çıktı. Organizasyon eksikliği nedeniyle servis saatinin kaçırılması sonucu eylemin akşam iş çıkışına kaydırıldığı bilgisine ulaşıldı. Savcılık kaynakları, sabah saatlerinde yapılacak bir saldırının can kaybını daha da artıracağına vurgu yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr