Hizb-ut Tahrir adlı şeriatçı örgütün yayın organı olan Köklü Değişim Dergisi, hilafetin kaldırıldığı 3 Mart 1924'ün 92'inci yıl dönümünde Ankara Atatürk Spor ve Sergi Salonunda "Hilafet Hayal mi, Yakın Bir Gelecek mi?" başlıklı "Uluslararası Hilafet Konferansı" gerçekleştirmişti. Yargıtay’ın ‘terör örgütü’ kabul ettiği Hizb-ut Tahrir üyelerinin iki gün önce düzenlediği ‘Hilafet Konferansı’na yönelik suç duyurusu yapıldı.

Ankara'nın göbeğinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor salonunda yapılan konferansta, demokrasi, cumhuriyet ve laiklik karşıtı konuşmalar yapılmış, hilafeti kaldıranlar ‘kafirler’ olarak nitelendirilmişti. Sık sık şeriatın getirilmesi yönünde sloganlar atılan konferansta “Ankara, Cumhuriyet kenti değildir” dendi. Etkinlikte, hilafetin yeniden ilan edildiği de ileri sürülmüştü.

Laikliğe Çağrı Birlikteliği üyesi bir grup, "Uluslararası Hilafet Konferansı" hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ankara'nın göbeğinde 5 bin kişi 'hilafet' için toplandı

Mahkemeye verilen suç duyurusu dilekçesinde, Hizb-ut Tahrir yöneticileri ve soruşturmada ortaya çıkacak diğer ilgililer hakkında ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşağılama’ ve ‘Atatürk’e hakaret’ suçlarının işlendiği kaydedildi. Dilekçede, konferansın ‘terör suçları’ kapsamında değerlendirilmesi istendi.

Ankara'nın göbeğinde hilafet için toplanmışlardı, açıklama yaptılar

Bakanlığa başvuru yapıldı

Suç duyurusunu yapan avukat YAR-SAR eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ‘Ankara’da, üç devrim yasasının yıl dönümünde hilafet toplantısı yaparak, hilafet ilan edenler, Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen aşağılayanlar ve Atatürk’e hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını’ söyledi.

Eminağaoğlu, ayrıca İçişleri Bakanlığı’na da toplantıya izin veren, yer tahsis eden Ankara valisi, Ankara emniyet müdürü, Ankara büyükşehir belediye başkanı ve diğer ilgililer hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan soruşturma izni verilmesi için başvuru yaptıklarını anlattı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr