Ankara, Kızılay Güvenpark'ta akşam saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Olay yerinde 20, hastaneye götürülürken 5 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır." denildi. Saldırının bomba yüklü aracın patlatılması sonucu meydana geldiği belritildi.

Gama İş Merkezi'nin karşısındaki otobüs duraklarının yanında meydana gelen patlama sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. Patlamadan iki yolcu otobüsünün de etkilendiği belirtiliyor.

Araçların yandığı bilgisi alınan bölgeye güvenlik güçleriyle ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Görgü tanıkları patlamanın saat 18.35'te Güvenpark'ta polis noktasının yakınında meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu söyledi. Bölgedeki araçlarla bazı binalar hasar gördü.

Ankara Tabip Odası: 150 yaralı var   Ankara Tabip Odası, 27 kişinin hayatını kaybettığı bombalı saldırının ardından toplam 150 yaralının 112 Acil Servis üzerinden hastanelere taşındığını açıkladı. Tabip Odası; sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralı listelerini paylaşarak yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi almak isteyenlerin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184'le irtibata geçebileceğini bildirdi.

Ankara'daki patlama anı kameralarda

Ankara’da son olarak 17 Şubat’ta bomba yüklü bir araçla intihar saldırısı gerçekleştirilmiş, 28 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı TAK adlı örgütün gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı

10 Ekim’de Ankara Garı’nın önünde meydana gelen patlamada da 107 kişi hayatını kaybetmiş, 500’den fazla kişi yaralanmıştı. Saldırının failinin IŞİD militanı olduğu anlaşılmıştı.

Ankara'daki patlamaya yayın yasağı

Görgü tanığı anlattı: Bir araç, içinde bulunduğumuz otobüse çarpıp patladı

Dünya, Ankara'daki bombalı saldırıyı böyle duyurdu

Ankara patlaması sonrası Twitter ve Facebook’ta yavaşlama

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr