Ankara Büyükşehir Belediyesi, taşeron olarak çalışan 300’e yakın işçinin görevine son verdi. İşten çıkarılacaklarına ilişkin 11 Mart’ta tebligat verilen, 25 Mart’ta da “tüm haklarımı aldım, avukata gitmeyeceğim” şeklindeki ihbarnameye imza attırılmak istenen işçilerin bir kısmı buna imza atmazken, çoğunluğu imzaladı. Ancak ne imza atanların ne de imza atmayanların son çalıştıkları maaşları ödenmedi. İş makinesi operatörü bir işçi, kendilerinin “İmza atmadınız, sizi süründüreceğiz” denilerek tehdit edildiklerini söyledi.

İşçiyi tehdit

Taşeron olarak çalışan iş makinesi operatörü bir işçi, “Tüm haklarımı aldım avukata gitmeyeceğim, mahkeme başvurmayacağım” özetli ihbarnameyi gösterdikleri sırada kendilerine “İmzalasanız da olur imzalamasanız da olur” dendiğini söyledi. Kendisiyle birlikte 5 kişinin imza atmadığını belirten işçi, “Sonradan telefonla arayıp maaşımızın hiç yatmadığını söylediğimizde ‘Siz imza atmadınız, göreceksiniz sizi süründüreceğiz’ diye tehdit ettiler” diye konuştu. İşçi, imza atan işçilerin de son ay için maaşını alamadığını belirtti.

İşkur’a kayıt yaptırdıklarını ancak iş çıkışı olmadığı için işsizlik ödeneğinin yatmadığını belirten işçi, “Herhangi bir yerde işe de giremiyoruz. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, sesimiz duyulursa ne mutlu” diye konuştu.

7 ay önce işe girdiğini, 70 operatörün içinde tek Alevi kendisinin olduğunu söyleyen işçi, sürekli “Aleviler namaz, kılmaz oruç tutmaz, ibadet etmez, pos bıyıklıdır, pistir, içerler, camileri yok” gibi sözler edildiğini belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr