Edremit’teki Karagöz İlköğretim Okulu’nda öğrencilerin, ses düzeni eşliğinde “salavat-ı şerif” söyletilerek okula alındığı görüntüler ortaya çıktı. Görüntüleri çeken CHP Edremit İlçe Kadın Kolları Sekreteri Gülbahar Bilgiç, “23 Nisan’ı daracık alanlara sıkıştırmaya çalışırlarken dini içerikleri alanlara çıkarıyorlarsa elbette tepkimizi göstereceğiz. Ben çocuklarımızın geleceğini düşünüyorum” dedi.

Bilgiç, olayı şöyle aktardı: “Olaya Edremit Belediyesi’nin dördüncü katındayken şahit oldum. Önce algıyamadığımız sesler duyduk, sonra 23 Nisan çalışması diye düşündük. Ancak anons sisteminden ilahi sesleri duyunca video çekimi yaptım. Ses sistemi kurulmuştu. Oradan yayılan sese öğrencilerin eşlik etmesi isteniyordu. Önce öğretmenleri başladı, ardından öğrenciler söylemeye başladı. Hepsi çok net söylüyordu. Önceden ezberletildiği anlaşılıyordu.”

Tekbirli, Kuran’lı mektup töreni

Kahranmaraş’ta Sergentepe Ortaokulu’nda öğrenciler rehberlik öğretmeni Burak Ahmet Uzunoğlu tarafından başlatılan kampanyayla, Güneydoğu’da PKK’ye yönelik operasyonlarda görev alan asker ve polislere mektup yazdı. Yazılan mektupların gönderilmesi için okulun bahçesinde tören düzenlendi. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve şehitler için Kuran okunmasının ardından 7. sınıf öğrencisi Hacı Mustafa Odabaşı yazdığı mektubu okudu. Odabaşı mektubunda, “Bazen kendime ‘Mustafa inşallah sen de bir gün askere gideceksin. Allah’ın sevdiği kullarından isen sana şehadet şerbetini nasip etsin’ diyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr