TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerine toplantıya ilişkin yazı gönderdi.

"Toplumun beklentilerine uygun olarak hukuk devleti ve çoğulcu demokrasi ilkelerine dayalı bir anayasa taslağının Meclise getirilmesi gayesiyle oluşturulan Anayasa Uzlaşma/Mutabakat Komisyonunda grubunuzu temsil etmek üzere partinizin yetkili makamlarınca görevlendirilmiş olmanız dolayısıyla tebrik ediyor, başarılar diliyorum." diyen Kahraman, hak ve hürriyetlerden gereğince istifa edilmesini sağlayacak bir anayasanın ön çalışmasını yapacak olan bu komisyonda görev alan milletvekillerinin çalışma ve gayretlerinin büyük bir sorumluluğun üstesinden gelinmesini sağlayacağını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 26. Döneminin millet-devlet kaynaşmasını sağlayacak, milli birlik ve bütünlüğü temsil edecek, sivil bir anayasa yapılması hedefine yönelik çalışmaları neticelendirme şerefini taşıyacağına inandığını vurgulayan Kahraman, şöyle devam etti:

"Bu mesuliyeti ağır ve şerefli görevin ülkemiz, partiniz ve şahsınız için hayırlı olmasını içtenlikle diliyorum. Kamuoyu bizden, üzerinde ittifak ettiğimiz ilke ve değerler çerçevesinde, hukukun üstünlüğü ilkesini gözeterek, milletçe ortak menfaatlerimizi en iyi şekilde teminat altına alacak bir anayasayı ivedilikle hayata geçirmemizi beklemektedir. Umudumuz, yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerinin kendi görevlerini en uygun şekilde ifa etmelerinin önünü açacak bir anayasanın oluşturulmasıdır. Komisyonun uzlaşmacı bir ruhla, kendisine tevdi edilmiş bulunan bu şerefli vazifeyi en kısa zamanda üstün bir başarıyla tamamlamasının iştiyakı içindeyiz. Bu gayeye matuf her türlü çalışmanız ve desteğiniz çok önemli ve değerlidir."

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, komisyonun ilk toplantısının 4 Şubat 2016 Perşembe günü yapılacağını kaydetti.

Anayasa Uzlaşma/Mutabakat Komisyonu, şu isimlerden oluşuyor: AKP'yi; komisyonda eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül temsil edecek.

CHP'yi; Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Balıkesir Milletvekili Namık Kemal Havutça ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan temsil edecek.

MHP'yi; Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir temsil edecek.

HDP'yi; Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan temsil edecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr