İzmir'deki 1 Mayıs'ta polisin üst aramalarını çıplak protesto eden anarşist gruba yönelik gözaltı işlemleri başladı. Polisin kameralardan tespit ettiği 5 anarşistten ilk olarak F.K. gözaltına alınarak “ahlak büroya” götürüldü. Grubun diğer üyeleri de hedefe alındı.

İzmir'deki 1 Mayıs'ta polisin tutumunu protesto eden anarşistler, arama noktasından üstlerini çıkararak geçmişti. 1 Mayıs kalabalığının tepkisinden çekinen polis, olay anında gruba müdahele edemedi. Ancak daha sonra görüntüleri inceleyerek anarşistlerin peşine düştü. 3 kadın anarşistten 2'sinin sütyenlerini de çıkararak tamamen üstsüz kaldığını, birisinin de sütyeniyle protesto yaptığını belirledi. Erkeklerin 3'ünün iç çamaşırıyla, 13'ünün de belden yukarısı çıplak şekilde protestoya katıldığını tespit etti. Üstsüz kalan iki kadın ile iç çamaşırıyla arama noktasından geçen üç erkek hakkında yasal işlem başlattı.

Polis, kimliğini belirlediği gruptan ilk olarak erkek protestoculardan F.K.'yi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne götürülen F.K.'ya 'teşhircilik' suçundan işlem yapılacağı açıklandı. F.K.'nın ifadesinin alınmasından sonra savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakılacağı belirtildi.

 

DAYATILAN KİMLİĞİ ÇIKARDIK

Polisin aldığı güvenlik önlemlerinin kitleleri koruyamadığını Suruç, Diyarbakır ve Ankara katliamlarında gördüklerini belirten anarşistler, olaydan sonra yayınladıkları bildiride, “Biz, orada yalnızca kıyafetlerimizi değil, sistemin bizi giymeye mecbur bıraktığı, etnik, dini, cinsel, biyolojik ve daha birçok kimliğimizi de çıkardık” açıklaması yapmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr