Başkanlık anayasasının oylanacağı referanduma dair anketler, tahminler gelmeye devam ediyor. AKP'ye yakınlığıyla bilinen ANAR araştırma şirketinin anketinde dahi AKP'li seçmenin yüzde 35'i evet demedi. Buna karşın AKP'den referandumda yüzde 60 evet çıkacağı iddiası sürüyor. Son olarak AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, 16 Nisan'da yapılacak referandumda yüzde 60 oranında 'evet' çıkacağını iddia etti. Metiner, "Kılıçdaroğlu'nun 'hayır'ında hayır yok ama Erdoğan'ın ve Bahçelinin 'evet'inde hayır vardır" dedi.

ERDOĞAN ANKETLER İÇİN BAKIN NE DEMİŞTİ..

Çeşitli temaslarda bulunmak için Adıyaman'ın Kahta ilçesine giden AKP İstanbul Milletvekili Metiner, 16 Nisan'da yapılacak referandumda halkın yeni sistemi onaylayacağını iddia etti ve çıkacak oyun yüzde 60'ın altında olmayacağını savundu.

Türkiye'nin gündeminin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasına kilitlendiğini ifade eden Metiner, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin gündemi şimdi tamamen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yapacağımız halk oylamasına kilitlenmiş durumdadır. Benim kanaatim o ki yüzde 60'ın altına düşmeyecek oran ile yeni sisteme Türkiye halkı 'evet' diyecektir. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Adıyaman, Kahta hepsi 'evet' diyor. Adıyaman'ın da diğer illerden daha farklı bir sonuç alacağı kanaatindeyim. Yüzde 60'ın altına düşmeyecek oy oranıyla Türkiye kendi sistemini 'evet' ile ve dolayısıyla hayırla karşılayacaktır. Kılıçdarğolu'nun 'hayır'ında hayır yok ama Erdoğan'ın, Bahçelinin 'evet'inde hayır vardır. İnşallah güçlü bir 'evet'le Türkiye hayırlı bir kapıyı aralamış olacaktır."

ANAR: 8 MİLYON AKP'Lİ EVET DEMİYOR
ANAR Araştırma Şirketi’nin Başkanlık referandumu anketi çarpıcı rakamlar ortaya koymuştu. ANAR Araştırma Şirketinin Genel Müdürü İbrahim Uslu’ya göre AKP’li seçmenin yüzde 35’i ‘Evet’ demedi. Bu rakam 1 Kasım 2015'te 23 milyon oy alan AKP’nin seçmenin 8 milyonuna, mevcut Türkiye geneli seçmen sayısının ise yüzde yaklaşık yüzde 15’ine tekabül etmesi bakımından oldukça çarpıcı. Uslu, ocak ayında yapılan anketle ilgili “MHP'nin yüzde 20'si henüz ‘evet' diyordu, yaklaşık yüzde 50'si ‘Hayır' oyu vereceğini net bir biçimde söylüyordu” demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr