Rektörlüğün 19 Ocak 2016’da başlayan idari soruşturmada aradan geçen 7 ayda bir tedbir  düzenlemesi olan açığa alma işlemini yapmamasına rağmen, YÖK’ün FETÖ’cüler hakkında  soruşturma yapılması için verdiği 5 Ağustos tarihinde (dün) bu işlemi yapması dikkat çekti.

Akademisyenler, üniversite yönetiminin koltuğunu sağlama almak için imzacı akademisyenlerle ilgili açığa alma işlemi yaptığını savundu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan imzasıyla akademisyenlere gönderilen  tebligatta “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. Maddesi uyarınca ihtiyati tedbir olarak 5 Ağustos 2016 tarihinden itibaren görevden uzaklaştırılmış bulunuyorsunuz” denildi.

Rektör Gündoğan’ın atıf yaptığı söz konusu kanun maddesinde “Devlet kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülecek Devlet memurları hakkında  soruşturma tamamlanana kadar geçici görevden uzaklaştırma tedbirine başvurulabileceği” düzenleniyor.

Rektörlük, barış bildirisine imza atan ancak daha sonra imzalarını çeken akademisyenlere yönelik  açığa alma işlemi yapmadı.  Haklarında daha önce soruşturma açılan Barış için Akademisyenler’in dosyaları Rektör tarafından YÖK'e göndermişti.

Rektörlük hedef mi şaşırtıyor?

YÖK tüm üniversitelere Fetullah Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğu düşünülen akademik ve idari personel hakkında işlem yapılması için 5 Ağustos'a dek süre vermişti. Anadolu Üniversitesi’nin Barış  İçin Akademisyenler’le ilgili açığa alma işlemini YÖK’ün FETÖ’cüler için belirlediği son tarih olan 5 Ağustos itibariyle yapması dikkat çekti.

Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi yönetiminin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 37 personeli  açığa almıştı. Akademisyenler, üniversite yönetiminin FETÖ’cülerin açığa alındığı bir dönemde  hukuka aykırı biçimde barış için imza atan akademisyenleri açığa almasının arkasında “kendisini  sağlama alma” amacının yattığını belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr