Amerikan Ulusal Futbol Ligi'nde (NFL) San Francisco 49ers'ın "quarterback"i olarak görev yaparken geçen sezon yaptığı protesto Colin Kaepernick'i gündeme oturtmuştu.

Kaepernick, polis şiddetine ve ırksal ayrımcılığa karşı, maçtan önce söylenen Amerikan milli marşında ayağa kalkmak yerine diz çökmüştü. Kaepernick, siyahileri ve başka renkten insanları ezen bir ülkenin bayrağına saygı göstermeyeceğini söylemişti. Kaepernick, sezon bittikten sonra 49ers'taki kontratından çekilip kulüp aramaya başlamıştı.

Trump da dün Louisville'de yaptığı bir konuşmada, "Bugün bir makale vardı, NFL sahipleri Donald Trump'tan kötü bir tweet yememek için onu seçmiyorlar diyordu" diyerek konuya dahil oldu.
Trump, Kentucky halkının "Amerikan halkının önünde ayağa kalkan insanları seveceklerini" söyleyerek tarafını belli etti.

Trump'ın Birleşik Krallık'a büyükelçi olarak atadığı New York Jets sahibi Woody Johnson da, Trump'ın izinden giderek Kaepernick yerine Josh McCown ile sözleşme imzaladı.
NFL sahiplerinin çoğunluğunun Cumhuriyetçi-muhafazakâr olduğu, son seçimlerde çoğunlukla Cumhuriyetçilere bağış yaptıkları biliniyor.

ESPN daha önce Kaepernick'in protestosunu bu sezon sürdürmeyeceğini yazmıştı. Ünlü futbolcu, protestosunun amacına ulaştığını söylemişti. Kapernick, daha önce Trump'a "ırkçı" derken, Trump da futbolcu için "kendisine daha uygun bir ülke bulması gerektiğini" söylemişti.(Hürriyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr