Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde Fenerbahçe ile eşleşen Amedspor Kulübü yönetiminin yarın Futbol Federasyonu Başkanı Ylıdırım Demirören ve yönetim kurulu ile görüşeceği belirtildi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç seyircisiz oynama cezası alan ve güvenlik nedeniyle Fenerbahçe maçının Şanlıurfa'da oynanacak haberlerinden dolayı böyle bir karar alındığı öğrenildi.

"SEYİRCİLİ URFA'DA OYNANSIN"
Konu hakkında açıklama yapan Amedspor Başkanı Ali Karakaş, güvenlik kurulları gereken önlemleri alamaması durumunda Fenerbahçe maçının Şanlıurfa'da ama seyircili oynanmasını isteyeceklerini söyledi.
Aldığı bir maçlık seyircisiz oynama cezası nedeniyle Fenerbahçe maçını seyircisiz oynayacak olan Amedspor'da Külüp Başkanı Ali karakaş, açıklamalarda bulundu. Karakaş, kulüp olarak temel isteklerinin Fenerbahçe maçını huzur ve barış içerisinde sportif bir performansın ortaya koyarak oynanması olduklarını belirterek, "Bugün Amedspor'un böyle büyük bir takımı Diyarbakır'a getirmesi halkın burada kalması gerçekten bizi üzüyor. Biz istiyoruz ki bu maç seyircili bir şekilde Diyarbakır'da oynansın. Ama, eğer güvenlik kurulları gereken önlemleri alamıyorsa Urfa'da oynanmasıyla ilgili bir görüş var şu anda. Urfa olması durumunda yine bizim talebimiz maçın seyircili oynanmasıdır. Seyirciyi bu maçı seyretmekten mahrum etmemek lazım diye düşünüyorum. Federasyonla bir iletişim içindeyiz, duyarlı bir yaklaşım içerisindeler yarın saat 14.00'da Başkan Demirören ve federasyon yönetimiyle görüşeceğiz" dedi.

"BU BİR LİNÇ KAMPANYASI"
Başkanı Ali Karakaş, sosyal medya herkesin bir şeyler yazdığını, bunların kendilerini bağlamayan ve kontrol dışı yazışmalar olduğunu ifade ederek, "Tabi ki bu linç kampanyası hem kulübümüzü, hem taraftarımızı üzüyor. Böyle bir linç kampanyasının yapılması maalesef toplumsal barış ve huzura hizmet etmemektedir. Başından beri söylediğimiz bugün Amedspor'un bu başarısı değerlendirilmesi gereken önemli bir fırsattır. Bölgede yaşanan ciddi bir sıkıntı var ve bunun yansımasıdır bu linç kampanyası. Biz istiyoruz ki Amedspor'un bu başarısı herkes tarafından sahiplensin. Maalesef biz bu yaklaşımı görmüyoruz bunun biran önce değişmesi lazım" diye konuştu.

"AMACIMIZ FUTBOL OYNAMAK"
Amedspor Teknik Direktörü Sertaç Küçükbayrak ise, verilen cezanın haksız olduğuna inandığını belirterek, "Amedspor çeyrek finale gelirken şunu hedeflemişti. 3 büyük takımdan birini Diyarbakır'a getirmek ve halkımıza izlettirmek istiyorduk. Kura çekiminden sonra halk arasında ciddi bir sevinç yaşandı halk arasında. Fenerbahçe ile oynayacak olmanın vermiş olduğu büyük bir heyecan vardı. Ama ne yazık ki 2 saat sonra Amedspor'un kupa maçı statüsü gereğince seyircisiz oynaması ile ilgili bir ceza geldi. Bu alınan kararın haksız olduğuna inanıyoruz. Çünkü sadece Amedspor şu maç için ceza almıyor. Daha öncede cezalar aldık,. Çok kısıtlı imkanlara rağmen ayakta kalmaya çalışıyor. Bence sahada vermiş olduğu mücadele sahada oynadığı futbol şu cezalarla birlikte bence heba ediliyor. Çünkü biz futbolu futbol içerisinde bu mecra içerisinde oynamak istiyoruz. Amedspor iyi futbol oynuyor, iyi mücadele ediyor Amedspor lütfen bu mecra içerisinde değerlendirilsin. Bizim amacımız bu saatten sonra oynayacağımız hangi maç olursa olsun iyi futbol oynamaktır inşallah onu da sonuca yansıtırız" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr