Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Perşembe günü saat 18.15'te Ülker Stadı'nda karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe - Amedspor maçı öncesi toplanan İl Spor Güvenlik Kurulu, misafir takım seyircisinin maça alınmayacağını bildirdi.

"KABUL EDİLEMEZ"

Türkiye Kupası rövanş maçında perşembe günü deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe maçına taraftarlarının alınmamasına ilişkin karara tepki gösteren Amed Sportif Asbaşkanı Nurullah Edemen, "Bu durum, kabul edilemez" dedi.
İstanbul İl Güvenlik Kurulu'nun Diyarbakır'da 3-3 kaldıkları karşılaşmasının rövanşında oynayacakları maçta Amedspor taraftarı alınmaması kararı verdiğini belirten Asbaşkan Nurullah Edemen, şunları söyledi:
"Saat 16.00 sıralarında İstanbul İl Güvenlik Kurulu, Fenerbahçe-Amed Sportif maçına kmisafir takımın taraftarlarının alınmaması kararı verdi. Bu maçla birlikte neredeyse bütün deplasman maçlarımızda seyircisiz oynayacağız. Çıkardığımız mesaj, takımımızın cezalandırılmış olması. Kabul edilebilir bir şey değil. Bizler sporun taraftarlarla daha güzel olduğuna inanıyoruz. Bunun için çaba harcıyoruz. Fenerbahçe maçına seyircili çıkmak için de bu karara ittiraz edeceğiz."
Bu arada Amedspor kafilesi, maç için yarın sabah saatlerinde İstanbul'a giderek bir otelde kampa girecek.

Bir önceki turda Bursaspor ile oynanan mücadele de İl Spor Güvenlik Kurul'u tarafından Amedspor taraftarına yasaklanmıştı.

Öte yandan Amedspor'dan yapılan açıklama şu şekilde:
"Fenerbahçe maçına seyircimiz alınmayacaktır.
Fenerbahçe ile Amedsporumuzun Ziraat Türkiye Kupası çeyrek Final rövanş müsabakasında Amedsporumuzun seyircisi alınmayacaktır. İstanbul deplasmanında karşılaşacağımız Fenerbahçe müsabakasına 01.03.2016 Salı günü ( bugün ) yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında çeyrek final rövanş müsabakasına Amedspor seyircisi alınmayacaktır kararı alınmıştır."

Diyabakır'da oynanan ilk mücadele 3-3 sona ermişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr