Türkiye Kupası Çeyrek Final karşılaşamasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Amedspor Sportif, hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı. 

Amed Sportif'in cezası yüzünden seyircisiz oynanacak karşılaşma için ev sahibi takımın başkanı Ali Karakaş, özel uçakla Diyarbakır'a gelecek olan Fenerbahçe takımını havaalanında karşılayacaklarını açıklarken şunları söyledi:

"Takım olarak maça hazırız ve bir üst tura çıkmak için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız. İyi bir takımız ve sportif bir başarı elde etmek istiyoruz. Seyircisinin desteğini gönlünde hissederek sahaya çıkacağız. 12 maç ceza alan golcü oyuncumuz Deniz Naki'ye verilen ceza bizi zora soktu. Bunu rağmen takımımızın iyi bir sonuç ile sahadan ayrılacağına inanıyoruz."

Öte yandan Amedspor Başkan Vekili Nurullah Edemen, Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu'yu telefonla aradığı ve Diyarbakır'a gelecek olan sarı lacivertli takımı en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade ederek "Yarın sizi çiçeklerle karşılamak istiyoruz, saat kaçta Diyarbakır’da olacaksınız” diye sorduğu öğrenildi. Uslu da bu jesti memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, saat kaçta inecekleri konusunda henüz bilgilerinin olmadığını, ancak kısa zaman içinde kendilerine bildireceklerini belirtti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINACAK 
Diyarbakır'da Fenerbahçe için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınacak. Fenerbahçe kafilesi kente inmesinin ardından sıkı bir şekilde korunacak. Sarı lacivertli ekibin geçiş güzergahların da ekipleri görevlendirilecek. Karşılaşmanın oynanacağı Seyrantepe Tesisleri ve çevresinde de güvenlik en üst seviyeye çıkarılacak. Karşılaşmanın seyircisiz oynanması nedeniyle, stadın çevresine güvenlik önlemleri alınarak taraftar alınmayacak. Şehrin çeşitli noktalarında polis ekipleri konuşlandırılacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr