Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Amedspor'a konuk olan Fenerbahçe, 2 kez geriye düştüğü maçta Amedspor ile 3-3 berabere kaldı.


MAÇ PROTESTOYLA BAŞLADI
Evsahibi ekip Amedsporlu futbolcular sahaya "Çocuklar ölmesin maça gelsin" pankartıyla çıktı.
Maçın hakemi İlker Meral’in başlama düdüğünün ardından Amedsporlu futbolcular, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) vermiş olduğu seyircisiz oynama cezası ve takım arkadaşları Deniz Naki'ye verilen 12 maçtan men cezasını protesto etti.
Evsahibi ekibin oyuncuları, düdükle birlikte yerlerinden tribüne dönerek hareketsiz durdular. Fenerbahçeli futbolcular ise kendi yarı alanlarında top çevirdiler. Bu protesto yaklaşık 30 saniye sürdü. Ardından Amedli futbolcular, oyuna devam etti.

İLK YARIDA 3 GOL
Maça istekli ve hızlı başlayan Amedspor, dakika 10'da 1 - 0 öne geçti. Ercan'ın yaklaşık 30 metreden sert şutunda Fabiano, topu tokatladı ancak kısa düşen topu Şehmus, düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1 - 0.
Golden sonra toparlanan Fenerbahçe 14. dakikada mücadelede eşitliği yakaladı. Diego, Amed Sportif Faaliyetler ceza alanı önünde rakiplerinden sıyrılarak pasını Ramazan'a aktardı. Genç futbolcu da meşin yuvarlakla buluşur buluşmaz yerden sert vurdu, top kalecinin sağından ağlarla buluştu: 1 - 1. Başa baş bir oyun sergiyen Amedspor, ilk yarının sonlarına doğru 2. golü kalesinde gördü. 44. dakikada Şener'in ortasında ceza alanında topla buluşan Fernandao, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 - 2.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı, 2 - 1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile tamamlandı.

AMEDSPOR GERİ DÖNDÜ
İkinci yarıya iki değişikle başlayan Fenerbahçe'de Fernandao'nun yerine Volkan Şen, Diego'nun yerine de Meireles oyuna dağıl oldu.
Şener ve Volkan ile bulduğu pozisyonlardan yararlanamayan Fenerbahçe, 68. dakikada kalesinde beraberlik golünü gördü. Sol kanattan gelen ev sahibi ekipte ceza sahası dışında topla çok müsait bir şekilde buluşan Ferdi, yerden düzgün bir vuruşla Fabiano'yu geçti ve golünü attı. 2-2
Golğn şokunu atlatamayan sarı-lacivertliler 71. dakikda 3-2 geriye düştü. Sol kanattan içeri doğru çok hızlı bir şekilde kat eden Yusuf, sol ayağıyla çok sert bir vuruş yaptı ve müthiş bir gol attı.
75. dakikada Fenerbahçe bir kez daha eşitliği yakaladı. İkinci yarının başında olduğu gibi yine savunmanın arkasına atılan topta kaleciyle karşı karşıya kalan Volkan Şen, bu defa Levent'i avlamayı başardı ve maça yeniden denge getirdi. 3-3.
Maçın sonlarına doğru baskısını arttıran sarı-lacivertliler yüklense de aradığı golü bulamadı ve mücadele 3-3 eşitlikle sona erdi.
Fenerbahçe - Amedspor Çeyrek Final ikinci maçı 01-02-03 Mart tarihleri arasında İstanbul Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanacak.

Amedsporlu futbolculardan protesto

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr