200$’lık fiyatı ve sunduğu yüksek performans ile herkesin dikkatini üzerinde toplayan RX480 ile ilgili yurt dışındaki bazı donanım siteleri anakartın üzerindeki PCI-E portundan sınır olan 75W’ın üzerinde güç tükettiğini iddia etmişti. Bu iddianın ortaya atılmasından sonra konunun üstüne odaklanıldığında sınır olan 75W yerine 79W’a kadar PCI-E girişinden güç çektiği gözlemlenmişti.  4W gibi aslında küçük görülebilecek bir fazlalık üst seviye anakartlarda sorun yaratmayacakken kalitesiz anakartlarda sorunlara neden olabilir. İşte bu iddialar çerçevesinde geçtiğimiz günlerde AMD bir açıklama yapacağını belirtmişti.


Beklenen açıklama bugün geldi ve AMD standart kullanım senaryolarının dışında kullanıldığında kartın standardın üzerinde güç tükettiğini ancak bu sorunun kısa sürede çözülececeğini duyurdu.  Maksimum 150W TDP değerine sahip olduğu söylenen kartın 164W’a kadar çıkan tüketiminin bundan kaynaklandığı ve karta gelecek yeni yazılım güncellemesi ile bu sorunun çözüleceği söylendi.
Sadece ilk parti kartlarda yaşanacak bir sorun olduğunu düşündüğümüz bu durum refarans tasarım dışındaki Asus, MSI gibi markaların yaptığı özel tasarım kartlarda yaşanmayacaktır ve o kartlar büyük ihtimalle 8 pinlik güç girişiyle PCI-E girişinden çekilen gücü azaltacaktır. RX480’i çıkar çıkmaz alan kullanıcıların ise kaliteli bir anakarta sahiplerse korkmalarına ve telaşa kapılmalarına gerek yok.

Ölen Tesla sahibi yolda sinema filmi seyrediyormuş

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr