PCIe veri yolu üzerinden 75W olan güç sınırısını bazı durumlarda aşan kartın PCIe veri yolu üzerinden 79W’a kadar toplam ise 169W’a kadar güç çekebildiği bazı yabancı kaynaklar tarafından gün yüzüne çıkarılmıştı. AMD’den ise birkaç gün sonra bu konuya doğrulama gelmişti. Firmanın yaptığı ilk açıklamaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


PCIe üzerinden çekilen fazla güç sorun yaratacak düzeyde olmamasına rağmen AMD güç tüketiminin optimize edilmesi için yeni bir sürücü üzerinde çalıştığını ve bu sürücünün 48 saat içerisinde yayınlanacağını duyurdu. Radeon Software 16.7.1 sürücüsü şu anda son test aşamasında ve bu testleri geçtikten sonra herkese açık olarak yayınlanacak.
Yeni sürücü ile performansa etki etmeyecek küçük güç optimizasyonları yapan AMD, bu sayede fazladan çekilen 4W’ı yok etmeyi hedefliyor. Bu optimizasyona ek olarak anakartına güvenmeyen ve kartının daha az güç çekmesini isteyen kullanıcılar için de bir sunulmuş durumda. Radeon RX 480 kullanıcıları bu seçeneğe Radeon Ayarları’nın içinde bulunan “Küresel Ayarlar” menüsü altındaki “Uyumluluk” kullanıcı ara yüzünden ulaşabilecekler. Bu seçenek standart olarak kapalı gelecek.
Yeni sürücü güç tüketimini optimize etmek için yayınlansa da ilginç şekilde Polaris mimarisi için performans artışı getiriyor. %3’e kadar performansı arttıracak olan yeni sürücülerde bu performans artışı ek güç tüketimine neden olacağı için ‘hız aşırtma’ yapacak kullanıcıların bu performans artış seçeneğini ‘uyumluluk anahtarı’ kısmından aktif hale getirebilecek.
AMD aynı zamanda kullanıcılarına daha iyi performans ve Watt başına performansı sunmak için performans iyileştirmeleri sunmaya devam edeceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük Teleskopu Çin’de kuruldu

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr