Cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesine karşın ücretlerdeki artışın sınırlı kalması dolar kurunun sakin seyretmesine neden oldu.

Bunun yanı sıra altının ons fiyatındaki yükseliş eğiliminin devam etmesi, altının gram fiyatının tarihi zirvesini 119,91 liraya taşımasına yol açtı. Bugün 118,61 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı şu dakikalarda 118,50 liradan alıcı buluyor. Altının ons fiyatı ise cuma günü 1.279,91 dolar ile 2 Şubat 2015 tarihinden bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Bugün Asya piyasalarında yükselişini devam ettiren altının ons fiyatı önceki kapanışına göre yaklaşık yüzde 1 değer kazancıyla 1.270 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Analistler, gün içinde Avro Bölgesi ve ABD'den gelecek ekonomik verilere duyarlı bir seyir izleneceğini belirterek, perşembe günü Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısında altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Güvenli liman olarak görülen altının, dolar endeksindeki yükseliş ve küresel piyasalarda artan risk iştahına karşın hâlâ yükseliş eğilimini koruduğunu aktaran analistler, altının ons fiyatında 1.255 doların üzerinde kalındığı sürece 1.285 dolar direncinin gündeme gelebileceğini ifade ediyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 195 liradan, Cumhuriyet altını ise 793 liradan satılıyor.

CANLI PİYASA VERİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr