Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatı bugün 177 liradan satışta. Altın gram fiyatı ise ugün 108.26 lira. 

DOLAR NE OLUR BUGÜN DOLAR DÜŞER Mİ ÇIKAR MI?

ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımlarının öteleneceği beklentisiyle doların neredeyse bütün para birimleri karşısında değer kaybına neden olmasıyla dolar TL de dün bir ayın en düşük seviyelerine gerilerken, piyasalar ABD'de para politikasının sıkılaşma görünümü hakkında fikir verecek olan tarım dışı istihdam verisine odaklandı. Dün 7 Aralık'tan bu yana en düşük olan 2.8899'e kadar geriledikten sonra dolar bugün 2,91'in üzerinde seyrediyor.

DOLAR KRİTİK SEVİYE

Bir bankacı, "Veride beklentiden aşağı yönde sapma olursa dolarda sert değer kaybı görülebilir. Bu da TL'ye değer kazandırarak 2.89 seviyesinin tekrar test edilmesine neden olabilir. Beklentiye yakın ve/veya beklentiden güçlü istihdam verisi halinde ise euro/dolar paritesinde biraz geri çekilme ve gelişmekte olan ülke para birimlerinde de değer kaybı görülür, dolar/TL 2.93'ün üzerine çıkabilir" dedi.

Dolar/TL'nin dün yaklaşık 2 ayın en düşük seviyesine gerilemesiyle TL'nin dolar karşısında iki günlük değer kazancı da yüzde 2'ye yaklaşmış oldu. Ancak analistler kurdaki düşüşün Türkiye'nin temel göstergelerinde bir iyileşmeden ziyade doların neredeyse bütün para birimleri karşısında değer kaybetmesi ve gelişmekte olan ülkelere giriş yaşanmasıyla gerçekleştiğinin altını çiziyor.

ALTIN FİYATLARI SON 1 AYIN EN YÜKSEK KAZANÇ HAFTASINDA

Altın, doların faiz beklentilerine bağlı olarak düşüşünü sürdürmesinin ardından son bir ayın en yüksek haftalık kazancını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Altın fiyatları doların değer kaybetmesine paralel olarak Ekim ayından bu yana en yüksek seviyelerde seyrediyor. ABD'de faizlerin Fed'in daha önceden ipucunu verdiği hızda yükselmeyeceğine yönelik güçlenen beklentiler doların değerinde baskı yaratıyor. Küresel ekonomik büyümenin güç kaybettiğine yönelik endişeler de altına alım getiriyor. Yıl başından bu yana yüzde 9'a yakın değer kazanan altın, piyasalarda en çok getiri sağlayan varlıklardan biri konumunda. Altın, dün 1,157.20 dolara kadar yükselerek 29 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra ABD piyasalarının kapanışına göre yatay seyrederek 1,154 dolardan işlem görüyor. Altının hafta başından bu yana kaydettiği kazanım ise yüzde 3'ün üzerinde.

KAPALIÇARŞI ALTIN FİYATLARI ÇEYREK KAÇ TL?

Kapalıçarşı altın fiyatları bugün saat 09.30 fiyatlarına göre şöyle:

Çeyrek altın fiyatı bugün 177 lira, altın gram fiyatı bugün 108.26 lira.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr