İzmir'in Karabağlar ilçesinde geçen 31 Mart'ta, polise yapılan ihbarda, bir lokantada silahlı kişiler olduğu belirtildi. İhbar üzerlerine belirtilen yere giden ekipler, Rus uçağının pilotunu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik ile yanında bulunan Murat Gezer, Nurettin Yıldız, Süleyman Altunkaynak, Bayram Karaaslan, İsmail Demir, Fatih Arnas, Avni Varol, Asil Tırnova, Mustafa Develi, İbrahim Çelik, Serkan Kurtuluş, Çağlar Birdal ve Mehmet Ercan Bilir'i gözaltına aldı. Gözaltına alınan 14 kişinini üzerlerinde, otomobillerde ve evlerinde yapılan aramada 5 makineli tüfek, 4 tabanca ve 2 telsiz ele geçirildi.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından, paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönündeki basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Alparslan Çelik'in, 'sahte para' suçundan hakkında kesinleşmiş 2.5 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası bulunduğu; zanlının ayrıca 'hükümlünün kaçmasına yardım' ve 'dolandırıcılık' suçlarından da Elazığ Emniyet Müdürlüğünce arandığı belirlendi.

'6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet' ve 'Harp silahı bulundurmak' suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen zanlılardan Alparslan Çelik, İsmail Demir, Mustafa Develi, Asil Tırnova, Fatih Arnas, Bayram Karaarslan ve Murat Gezer tutuklanırken, 2 kişi denetimli serbestlik yasasından yararlandırılıp salıverildi. 6 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr