Almanya terör saldırısı tehdidinden dolayı Türkiye’deki tüm diplomatik temsilciliklerini ve okullarını kapattı. Haberi veren Almanya’nın Bild gazetesi, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği ve Alman okullarına yönelik saldırı tehdidi bulunduğunu duyurdu. “Akut” terör saldırısı uyarısı olduğundan söz eden Bild, Alman Dışişleri Bakanlığı’na dayanarak, Ankara’daki büyükelçiliğin 16 Eylül’e kadar kapatılacağını, tüm konsolosluklar, diplomatik temsilcilikler ve okullara 16 Eylül’e dek sınırlı erişim sağlanacağını, kamusal trafiğe izin verilmeyeceğini yazdı. Alman Büyükelçiliği de Twitter hesabından Türkçe olarak yaptığı açıklamada Alman temsilciliklerinin sınırlı hizmet vereceğini doğruladı.

Gazete, Türkiye’de Kurban Bayramı sırasında Alman temsilciliklerine olası terör saldırısının işaretlerinin geldiğinin öğrenildiğini, Alman temsilciliklerinin kapalı tutularak çalışanların, öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve bir ön tedbir alınmasının amaçlandığını belirtti. Terör uyarısıyla ilgili elde başka arka plan bilgisi bulunmadığını kaydetti.

Türkiye’nin aylardır sürekli şiddetli saldırılarla sarsıldığını, bunların bazısını IŞİD’in düzenlediğini ama sorumluluğu üstlenmediğini, bazısını da PKK’nin düzenlediğini hatırlatan Bild, Haziran 2015’te Diyarbakır’daki HDP mitingi katliamından beri 15 büyük saldırı düzenlendiğini aktardı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr