WAZ gazetesine konuşan Alman Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) Kuzey Ren Vestfalya Başkan Yardımcısı Sebastian Krebs, Düsseldorf, Essen, Köln ve Münster başkonsolosluklarında öğretmen ve velilerin katıldığı bir toplantı düzenlendiğini belirtti. Krebs’in iddiasına göre, toplantıda öğrenci ve velilerden Türkiye’yi eleştirenlerin konsolosluklara bildirmeleri istendi.

Tüm derslerde bu konuya dikkat edilmesi ve gerekirse öğrencilerin görüntü çekmesinin talep edildiğini söyleyen Krebs, bu iddianın birkaç kaynaktan teyit edildiğini belirtti.

TÜRK VELİ DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANI: DİTİB GÜNDEMDE OLDUĞU İÇİN KASITLI OLARAK YAPILIYOR

Gazete Duvar’ın aktardığına göre: Essen ve Düsseldorf’ta yapılan toplantılara katılan Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Sak ise iddiaların doğru olmadığını ifade etti.
Sak, toplantıda eğitimle ilgili sorunların ele alındığını ve Alman makamlarına bu sorunların nasıl iletilebileceği konularının görüşüldüğünü söyledi. Toplantılarda casusluk yapılmasının istenilmediğini kaydeden Sak, konunun GEW Sendikası içerisinde yer alan Türkiye kökenli bazı öğretmenler tarafından, kasıtlı olarak gündeme getirildiğini savundu.
Sak, “Bu arkadaşlar birkaç yıl önce de Türkçe derslerinde okutulan kitapların içeriği konusunda iddialar gündeme getirmiş, incelemeler sonucunda öyle olmadığı ortaya çıkmıştı. Bu konunun DİTİB’e yönelik casusluk iddiaları gündemde olduğu için kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr