Almanya'nın batısında öğleden sonra yerel saatle saat 15.00 sularında Mannheim Viernheim'de bir sinema salonuna silahlı bir kişi silahlı bir kişi tarafından gaz tüfeğiyle ateş açtı.  Saldırgan, salonda rehine olabileceği ihtimaline karşı özel kuvvetler tarafından öldürülürken, saldırganın akli dengesinin yerinde olmayabileceği belirtildi. Saldırıyla ilgili haberlere Almanya'da yayın yasağı getirildi.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Eyalet İçişleri Bakanlığı, Alman özel polis birliklerinin yaptığı müğdahaleyle saldırganın öldürüldüğü duyurdu. Bakan, saldırganın akıl sağlığının yerinde olmadığını bildirdi. Tüm rehineler serbest kaldı.

Yaralı yok

Ancak Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth, saldırgan tarafından yaralanan kimse olmadığını belirtti. Resmi olmayan bilgilere göre, yaralılar polisin operasyon sırasında kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilendi. Ancak daha sonra bu bilgi de yetkililerce yalanlandı.

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Beuth, sinema salonundakileri rehin alan tüfekli saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Terör şüphesi yok

Alman haber ajansı DPA'ya konuşan güvenlik kaynakları, saldırganın, terör bağlantısı olmadığına inanıldığını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr