Almanya'da Baden-Württemberg Eyaleti’nde parlamento başkanlığına Bingöl doğumlu Muhterem Aras seçildi. Yeşiller Partisi’nden parlamentoya giren Aras aynı zamanda bu göreve gelen ilk kadın siyasetçi unvanını taşıyor. 

Partisinin mali politikalar sözcüsü olan Stuttgartlı vergi danışmanı Aras, eyalet seçimlerinde yüzde 42,4 ile en yüksek oyu alan isim olmuştu.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, 1966 Bingöl doğumlu Aras, beş çocuklu Alevi ve Kürt bir ailenin kızı olarak 1978 yılında Almanya’ya gelmiş. Babası işçi olan Aras “Bizim evde hep eğitim en önemli şeydi” diye anlatıyor. Liseyi bitirdikten sonra üniversitede iktisadi bilimler okuyan Aras 1999 yılında da kendi vergi danışmanlığı bürosunu açmış. Şu anda yanında 12 kişi çalışıyor.

Aras, eyalet parlamentosu başkanlığına seçilişini “Baden-Württemberg’in sınırlarının da ötesine taşan, açık dünya görüşü, hoşgörü ve uyumda başarı adına bir işaret” olarak nitelendirirken, seçildikten sonra yaptığı konuşmada “Parlamentonun itibarının zedelenmemesi için, genel kurulda birbirimize saygılı ve adil davranmamıza çok dikkat edeceğim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr