15 Temmuz darbe girişiminin ardından Köln’de düzenlenen “Darbeye karşı demokrasi” mitingine katılan Türklere yönelik Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi tarafından getirilen “sadakat” eleştirileriyle başlayan çifte vatandaşlık tartışmasına, Hristiyan Sosyal Birlik CSU partisi de katıldı.
Rheinische Post gazetesine konuşan CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer, “Alman pasaportu, herkesin ikinci pasaport olarak alabileceği değersiz bir pasaport değil” dedi.

İstisnai durumlar için geçerli olan çifte vatandaşlığın Almanya’da normal bir hal almaya başladığını ve bunu kendilerinin istemediğini kaydeden Scheuer, yeniden tek vatandaşlığa dönülmesini talep etti.
Almanya’da doğan her çocuğa çifte vatandaşlık hakkı verilmesini “çok yanlış bir uygulama” olarak nitelendiren Scheuer, sadece uzun süredir Almanya’da yaşayan, iyi uyum sağlamış, değerler ve ilkeleri açıkça benimsemiş olanların çifte vatandaş olabileceklerini söyledi.

CDU Milletvekili Jens Spahn, Köln’deki mitinge katılan çifte vatandaş konumundaki Türkleri “Kimin kalbi Erdoğan ve AKP için atıyor ve onlar için sokağa çıkıyorsa, bunu gitsin Türkiye’de yapsın” diyerek eleştirmiş ve bu kişilerin Alman vatandaşlığının geri alınmasını isteyerek tartışmaları başlatmıştı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr