Parlamentoyu bugün açan Norbert Lammert alkışlar eşliğinde, "Milletvekillerine şahsi olarak tehditte bulunan herkes bilmelidir ki bütün parlamentoya saldırıyorlar" dedi.

Lammert, parlamento üyelerine yönelik tehditlerin üst düzey siyasetçiler tarafından desteklenmesinden dolayı şoka uğradığını söyleyerek, parlamentonun gerekli cevabı vereceğini belirtti.

Lammert, "21. yüzyıl'da demokratik olarak seçilmiş bir cumhurbaşkanının, Alman Bundestag'a demokratik olarak seçilmiş milletvekillerine yönelik eleştirilerini, Türk asıllarına dair şüphelere bağlamasının ve kanlarını bozuk olarak tanımlamasının mümkün olduğunu düşünmezdim" dedi.

2 Haziran'da yapılan oylama Türkiye'de tepki yaratmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasanın lehinde oy kullanan Almanya'da yaşayan Türk milletvkillerinin kanlarının laboratuar testinden geçirilmesi gerektiğini belirtmişti.

Merkel, Türkiye'nin tepkisini 'akıl almaz' diye yorumlarken, Almanya üst düzey bir Türk diplomatı Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak Türkiye'nin tepkisini konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr