Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier pazar günü Köln kentinde düzenlenecek ‘Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi' katılımcılarına ölçülü davranma çağrısı yaptı.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) adlı oluşumun öncülüğünde pazar günü Almanya'nın Köln kentinde ‘Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi' sloganıyla düzenlenecek protesto gösterisine katılacakları ölçülü davranmaya çağırdı.

‘BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Steinmeier, Süddeutsche Zeitung'a verdiği demeçte "Türkiye'nin iç politikasında yaşanan gerginliklerin Almanya'ya taşınmasının ve farklı siyasi düşüncelere sahip kişilerin sindirilmeye çalışılmasının kesinlikle kabul edilemeyeceğini" kaydetti. Almanya'da bu gibi girişimlere yer olmadığını belirten Dışişleri Bakanı "Buna izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Pazar günü yapılması planlanan gösteriye yaklaşık 30 bin kişinin katılması bekleniyor. Gösteriye öncülük eden Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) AK Parti'nin Almanya'daki uzantısı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekçisi olarak görülmesi tartışmalara neden oluyor. Gösteriye ağırlıklı olarak AK Parti'ye destek veren kesimin katılması ve Türk hükümetinden temsilcilerin de gösteriler sırasında konuşma yapması bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr