Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, Almanya'nın Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partili Federal Meclis milletvekili Christian von Stetten, Alman 'Heilbronner Stimme' gazetesine yaptığı açıklamada İncirlik Hava Üssü'ndeki Alman askerleri tek başına ziyaret edeceğini duyurdu. Von Stetten, ziyaret kararını şu sözlerle açıkladı: 'Ağustos ayı ortasında Türkiye'de birkaç gün tatil yapacağım. Bu vesileyle İncirlik'teki askerlerimizi de ziyaret edeceğim. Bu, kişisel bir ziyaret olacak.'

Seyahat ve konaklama giderlerini kendi bütçesinden karşılayacağını söyleyen Alman milletvekili, Türkiye'ye geldiğinde Ankara'daki Alman Büyükelçiliği ile iletişime geçerek İncirlik ziyaretine engel kalmamasını sağlayacağını ifade etti. İncirlik'te bulunan Alman askerleri 'her zaman ziyaret edip durumlarını kontrol etme hakkına sahip olması gerektiğine' dikkat çeken Von Stetten, 'ziyaretime izin verilmezse Alman askerlerinin derhal Türkiye'den ayrılması için çaba harcayacağım' dedi.

Almanya Başbakan Yardımcısı: 'Askerlerimizi İncirlik'ten çekeriz'

Almanya Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert ile Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Sigmar Gabriel, Türkiye'nin Alman milletvekillerinin İncirlik üssüne girişine izin vermemesine ilişkin yaptıkları açıklamalarda üsse giriş yasağının devam etmesi halinde Alman askerlerini İncirlik'ten çekebileceklerini belirtmişti. Sigmar Gabriel, 'Parlamento mensupları askerleri ziyaret edemiyorsa birliklerin orada kalması söz konusu olamaz. Bu çok açık' ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr